• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile web sorgusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar
yardımınızla halledebileceğimi düşündüğüm bir konu var.

bir excel sheet'e satır satır bazı ürün linklerini girip yanındaki satırın stokta var ise yeşil, yok ise kırmızı olmasını istiyoruz.

Ürün sayfasında stokta yok ise "stokta yok" şeklinde belirtiliyor, sayfada bu yazıyı bulursa yandaki sütun kırmızı olsa, bulamazsa yeşil olsa gibi.

Sayfaya girebilmek için de kullanıcı adı ve şifre gerekiyor, ancak bu şekilde görebiliyoruz

umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
arkadaşlar
acaba konuyu yanlış yere mi açtım? makro yerine başka bir şekilde mi yapılması gerekiyor bu işlemin?

arkadaşlar
acaba konuyu yanlış yere mi açtım? makro yerine başka bir şekilde mi yapılması gerekiyor bu işlemin?

Ekte bir doya yukluyorum stokta yok yazdığınızda kırmızı olur.

Bu işlemi yapmak için koşullu biçimlendirme kullanabilirsiniz. Dosya içerisinde çerceve içine aldığım alanı secerek giriş sekmesi / Koşullu biçimlendirme / Kuralları Yönet sekmesinden nasıl yapıldığını girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim Hüseyin bey, ama tam olarak istediğim bu değildi.

Biraz daha açık anlatmaya çalışayım
bir excel dosyasında a1 hücresine bir link girelim örneğin http://www.xyz.com/urunler.php?urunno=999
eğer verilen linkteki ürün stokta yok ise (ki bu linki verilen sayfada "stokta yok" olarak belirtiliyor) a2 hücresi kırmızı olsun. yani otomatik olarak sayfa kontrol edilip "stokta yok" ibaresi var ise a2 hücresi kırmızı olsun

arkadaşlar yardım edebilecek kimse yok mu?
web query ile denedim ama istediğim datanın olduğu tablo çok fazla satır içeriyor. her link için ayrı ayrı uğraşmam gerekecek

Sayfanızı incelemeden öneride bulunmak zor.
Tam adresi yazarsanız inceleyip fikir verebiliriz

Teşekkürler Zeki bey
Sayfaya örnek olarak

http://www.basmarket.com/DR-Strings-BKB-40-Siyah-Kaplamali-Tel-Seti-40-100,PR-565.html

excelde ben a1 hücresine linki girdiğimde, sayfada bulunan "Ürün stokta bulunmamaktadır" şeklindeki içeriğin a2 hücresinde görünmesini istiyorum. Eğer stokta varsa böyle bir içerik olmayacak, bu durumda boş kalsa da olur. elimde nasıl yapıldığını görebileceğim örnek bir excel sheet olursa kurcalayarak diğer sitelere uydurmak için çabalayabilirim veya size danışabilirim. farklı şekilde hazırlanmış birkaç site olduğu için işin mantığını öğrenebilirsem gerisini getiririm diye düşünüyorum

Test edin...

Kod:
Sub test()
Dim URL As String, txt As String, ara1 As Long, ara2 As Long

URL = [a1]

With CreateObject("msxml2.xmlhttp")
        .Open "get", URL, False
        .send

txt = .responsetext
        ara1 = InStr(1, txt, "id=""stokta_yok_mesaj""", vbTextCompare)

If ara1 > 0 Then
            ara1 = InStr(ara1, txt, "<strong>", vbTextCompare)
            ara2 = InStr(ara1, txt, "</strong>", vbTextCompare)
            [a2] = Mid(txt, ara1 + 8, ara2 - ara1 - 8)
        End If

End With

End Sub

çok teşekkür ederim zeki bey, bir de a sütununda alt alta birçok link olacak, hepsinin karşılığını bir yanındaki b sütununa yazdırabilirsek çok güzel olacak

Son düzenleme:
Geri