• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle Txt ye Veri Yazdırma

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2007
arkadaslar sorunum su elimdeki excelin A sutununa veriyi giriyorum B-C-D-E-F-G-H-I-J de sabit veriler var K da ise formul bunları birleştiriyor.makro ile notpede atmayı biliyorum ama K sutununu atabiliyorum benım isteğim A sutunu Değişebiliyor K sutununu A sutununun dolu olan en son satırına gore atsın istıyorum.bana yardımcı olabilirmisiniz.

not:txt ve excel aynı klasorde DATA.txt yazılıp kaydedilecek

şimdiden tesekkurler...

arkadaslar sorunum su elimdeki excelin A sutununa veriyi giriyorum B-C-D-E-F-G-H-I-J de sabit veriler var K da ise formul bunları birleştiriyor.makro ile notpede atmayı biliyorum ama K sutununu atabiliyorum benım isteğim A sutunu Değişebiliyor K sutununu A sutununun dolu olan en son satırına gore atsın istıyorum.bana yardımcı olabilirmisiniz.

not:txt ve excel aynı klasorde DATA.txt yazılıp kaydedilecek

şimdiden tesekkurler...

Merhaba,

basit bir xl dosyası ve txt çıktısınında nasıl olacağını belirten bir dosya eklerseniz çözüme daha kolay ulaşırsınız.

dosya eklenmiştir.istediğimse data.xls deki K sutununu A sutununun en son dolu hucresine gore DATA.txt ye yazdırma yani A sutunu A10 da biterse K10 a kadar olan kısmı yazsın geri kalanı yazmasın sutunu komple kopyalayında istediğim olmuyor cunku..

şimdiden tesekkurler...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodları deneyiniz.

Kod:
Sub TxtOlustur()

Dim i   As Long, _
        Yol As String, _
        Dsy As String

Yol = ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator
    Dsy = "DATA.txt"

Open Yol & Dsy For Output As #1

For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

Print #1, Cells(i, "K")

Next i

Close #1
    MsgBox "DATA.txt Dosyası Oluşturulmuştur...", vbInformation

End Sub

tam istediğim gibi cok tesekkur ederim kodları bende inceliyorum makro konusunda kendimi geliştirmem lazım cok iyi birde ornek oldu..

tam istediğim gibi cok tesekkur ederim kodları bende inceliyorum makro konusunda kendimi geliştirmem lazım cok iyi birde ornek oldu..

Aslında sizin K sütununda yaptığınız birleştirmeyi makro içinde yaparsanız (ki aynı mantıktır) K sütunundan ve formüllerden de kurtulmuş olursunuz.

Geri