• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile tarih ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abaran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
merhabalar,
ekteki dosyada tarih kısmına otomatik takvim çıkmasını ve tarihi takvimden seçmesini istiyorum, bir tarih makrosu ekledim ama bir türlü çalıştıramadım. Düzeltebilirseniz sevinirim. Birde yaptıktan sonra hatanın ne olduğunu ve nasıl düzeltildiğini yazarsanız,bende hatamı bileyim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
1. Kitabınızın içinde ilginç bir kod eklemişsiniz ne için eklediğinizi bilmiyorum.
2. Kitabınızın içinde farklı bir soru var.
3. Kitabınızda tarihin nereye yazılacağı belli değil nasıl olacak.

yeni dosya

:) üstad, yanlış dosyayı yüklemişim, yeni dosyayı yüklüyorum. Ad soyad ve araç kısmı veri doğrulama ile veri getiriyor. ben Tarih yazan hücreye takvimden tarih seçtirmek istiyorum. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

:) üstad, yanlış dosyayı yüklemişim, yeni dosyayı yüklüyorum. Ad soyad ve araç kısmı veri doğrulama ile veri getiriyor. ben Tarih yazan hücreye takvimden tarih seçtirmek istiyorum. şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Eki inceler misiniz_?
userform'a bir adet calendar ekledim siz B4 hücresini seçtiğinizde otomatik userform açılır seçim yaptıktan sonra otomatik kapanır.

Ekli dosyalar

ellerine sağlık

üstad, ellerine sağlık, mükemmel olmuş.
birde nasıl oluşturduğunu söylersen bende öğrenmiş olayım. Gerçi koda baktım ama mantığını anlamam lazım.

üstad, ellerine sağlık, mükemmel olmuş.
birde nasıl oluşturduğunu söylersen bende öğrenmiş olayım. Gerçi koda baktım ama mantığını anlamam lazım.

Üstteki mesajıma yazım userform'a bir adet calendar ekledim. ( Userform'u açtığınızda çıkan Toolbox'a sağ tuş tıklayın additional controls - Takvim Denetimi 12-0'ın tik'ini işaretledim. Toolbox'ta Calendar nesnesi aktif oldu ordan userform'a çizdim. )
Sonra userform'un İnitalize olayına
Calendar1.value=now yazdım
Userform açıldığında o günkü ay listesini çıkartması için
sonra calendar1_click olayına
activecell.calendar1.value yazdım
Bu da aktif hücreye tıklanan tarihi yazması için
bu satırdan sonra
Unload me yazdım
Bu da tarih yazıldıktan sonra userform'un kapanması için.

merhaba,
office 2007 ingilizce kullanıyorum ve benim de hazırladığım bir tabloda takvim e ihtiyacım var ama anlayamadım nasıl yapıldığını.
biraz daha açıklayıcı anlatmanız mümkün müdür İhsan bey?

merhaba,
office 2007 ingilizce kullanıyorum ve benim de hazırladığım bir tabloda takvim e ihtiyacım var ama anlayamadım nasıl yapıldığını.
biraz daha açıklayıcı anlatmanız mümkün müdür İhsan bey?

Merhaba
Yukarıda anlattıklarımdan anlayamadınız mı_?
Tekrardan şöyle anlatayım. Kitabın kod bölümüne geçin ve bir userform ekleyin. userform'u ekledikten sonra sol tarafta Toolbox çıkacak onun üzerine sağ tuş tıklayın ve Additional Controls var ona tıklayın ve Takvim Denetimi 12-0 var onun tik'ini işaretleyin ve tamam deyin.
Yoksa Bu linkteyi dosyayı indirin ve uygulayın.

İhsan Bey; eğer tablomuzda tarih adında bir sütunumuz olsaydı ve bu sütuna her tıklanıldığında tarih sekmesinin çıkmasını isteseydik kod ne olması gerekirdi? Sabit bir hücre değilde değişken olması halinde... Şimdiden teşekkürler...

İhsan Bey; eğer tablomuzda tarih adında bir sütunumuz olsaydı ve bu sütuna her tıklanıldığında tarih sekmesinin çıkmasını isteseydik kod ne olması gerekirdi? Sabit bir hücre değilde değişken olması halinde... Şimdiden teşekkürler...

Merhaba
Mesela A sütunu tarih sütunu olsun
A1'de Tarih yazsın siz A2'den itibaren sayfa sonuna kadar A sütunu her seçtiğiniz satırda Userform'un çıkması için
Sayfanın kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A2:A65536")) Is Nothing Then Exit Sub
userform1.Show
End Sub
Bu kodu kopyalayın ve deneyin.

Yaptım ancak çalıştıramadım :( bir de ben makro kaydederken ( makro güvenlik seviyem düşük olmasına rağemn her kaydettiiğimde xlsm olarak kaydetmek zorunda kalıyorum :( )

Dosyası

Belki çok basit birşey ama.... çok basit bir soruysada kusura bakmayın lütfen :(

Ekli dosyalar

Belki çok basit birşey ama.... çok basit bir soruysada kusura bakmayın lütfen :(

1. sorunuz 2007 ve üstü sürümlerde makroyu normal excel dosyası şeklinde kayıt yapamıyorsunuz. Bunun yerine .xlsm yada 97-2003 seçmeniz gerekiyor.
Dosyada yaptığınız hatalar
Benim verdiğim kodu userform'un içine kopyalamışsınız ben size sayfanın kod bölümüne kopyalayın demiştim.
Sayfa1'in üzerinde sağ tuş tıklayın ve kod görüntüle deyin. Çıkan yeni yerde sağ taraftaki büyük kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
If Intersect(Target, Range("A2:A65536")) Is Nothing Then Exit Sub
UserForm1.Show
End Sub
Bu kodu kopyalayın.
Sonra userform'un kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Calendar1_Click()
ActiveCell = Calendar1.Value
Unload Me
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
Calendar1.Value = Now
End Sub
bu kodu kopyalayın ve sayfa üzerinde seçim yaparak deneyin.

Çok Teşekkürler yardımınız ve sabrınız için...

Araç takip

Tekrar merhaba İhsan bey b4 HÜCRESİNE TIKLADIĞIMDA
RESİMDEKİ GİBİ HATA VERİYOR

Ekli dosyalar

• adsız.jpg
    adsız.jpg
    85.8 KB · Görüntüleme: 33
Yine Tarih

Benim bir başka sorum daha olacaktı... Ben b17 ve d17 hücrelerine tarih yazdırıyorum aşağıdaki kod ile
If Intersect(Target, Range("B15", "f15")) Is Nothing Then Exit Sub
UserForm1.Show
End Sub

Ancak; b15 e yazdırdığım tarihi b17 hücresine de f15 hücresinde yazdırdığım tarihif17 hücresine de yazılmasını istiyorum. Bunun için yapmam gereken nedir? Bu kodda range kısmına ,Range ( "b17", "f17") yazdım ancak hata verdi yardımcı olursanız sevinierm...

Benim bir başka sorum daha olacaktı... Ben b17 ve d17 hücrelerine tarih yazdırıyorum aşağıdaki kod ile
If Intersect(Target, Range("B15", "f15")) Is Nothing Then Exit Sub
UserForm1.Show
End Sub

Ancak; b15 e yazdırdığım tarihi b17 hücresine de f15 hücresinde yazdırdığım tarihif17 hücresine de yazılmasını istiyorum. Bunun için yapmam gereken nedir? Bu kodda range kısmına ,Range ( "b17", "f17") yazdım ancak hata verdi yardımcı olursanız sevinierm...

Dosya ekleyin lütfen

Geri