• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile sütunlardaki mükerrer girdileri renklendirmek

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli Üstadlar,
Ekli örnekte de görüldüğü üzere,G,L,N,W Sütunlarına 4.satırdan itibaren mükerrer kayıtları belirlemek istiyorum.Sütunların hepsindeki değerler rakam olmasına rağmen birbirleri ile ilgileri yok.Her sütunun kendi içinde mükerrer kaydın bulunması gerekiyor.Örneğin G5 sütununa 12055 sayısı girildi.G20 ye de aynısı girildiğinde her iki hücrede kırmızı desen olacak.Aynı rakam L,N veya W sütunlarında da girilmiş olabilir tesadüfen.Etkileşim olmayacak.Yani her sütun kendi içerisinde 4:5000 satırları arasında işlem görecek.Bu proğramın içerisinde aktif satır renklendirme ve 56 koşullu biçiımlendirme makroları da var.Bunların dikkate alınması gerekiyor.Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar,forumda benzer bir uygulama bulamadım.Lütfen yardımcı olurmusunuz?

bir cozum var ama sende dort yerde bunu uygulamısın be a sutunu için asagıya yazdım digerlerini sen uygula kolay gelsin herbır sutun için bu işlemi yapacaksın

SÜTUN SEÇİLİR (ÖRNEĞİN A SÜTUNU9SONRA BİÇİM KOŞULLU BİÇİMLENDİRME DEN KOŞUL 1 FORMÜL OLARAK SEÇİLDİKETEN SONRA =EĞERSAY(A:A;A1)>1 formülü yazıldıktan sonra...biçim düümesi tıklanır ve mükerrer kayıtların nasıl görünmesi gerektiği ayarlanır

ben değişik metod denedim istedigin sutunları seciyorsunuz

ben ornek olarak c,d,e,f,g sutunlarını sectim kosullu bicimlendirmenin formulunu işaretle asagıdaki formulu gir oradan desenlerden istedigin rengi secersin
=YADA(EĞERSAY(C:C;C11)>1;EĞERSAY(D:D;D1)>1;EĞERSAY(E:E;E1)>1;EĞERSAY(F:F;F1)>1;EĞERSAY(G:G;G1)>1)

bir cozum var ama sende dort yerde bunu uygulamısın be a sutunu için asagıya yazdım digerlerini sen uygula kolay gelsin herbır sutun için bu işlemi yapacaksın

SÜTUN SEÇİLİR (ÖRNEĞİN A SÜTUNU9SONRA BİÇİM KOŞULLU BİÇİMLENDİRME DEN KOŞUL 1 FORMÜL OLARAK SEÇİLDİKETEN SONRA =EĞERSAY(A:A;A1)>1 formülü yazıldıktan sonra...biçim düümesi tıklanır ve mükerrer kayıtların nasıl görünmesi gerektiği ayarlanır

ben değişik metod denedim istedigin sutunları seciyorsunuz

ben ornek olarak c,d,e,f,g sutunlarını sectim kosullu bicimlendirmenin formulunu işaretle asagıdaki formulu gir oradan desenlerden istedigin rengi secersin
=YADA(EĞERSAY(C:C;C11)>1;EĞERSAY(D:D;D1)>1;EĞERSAY(E:E;E1)>1;EĞERSAY(F:F;F1)>1;EĞERSAY(G:G;G1)>1)
Değerli arkadaşım,
Öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.Ancak,benim uygulamam 4.satırdan itibaren başlamalı.bir de aktif satır renklendirme ile 56 koşullu biçimlendirme makroları mevcut.Bu bilgiler çerçevesinde nasıl bir uygulama yapmak ya da formül yazmak gerekir?

56 Kosullu bicimlendirme derken her bir hatayı ayrı ayrı renklendirmekten mi bahsediyoruz? tam algılayamadım. Biraz daha acarsanız. Sevinirim .

56 Kosullu bicimlendirme derken her bir hatayı ayrı ayrı renklendirmekten mi bahsediyoruz? tam algılayamadım. Biraz daha acarsanız. Sevinirim .
Ekli örnekte J ve O sütunları arasında (İl isimleri-ilçe isimleri-personel isimleri) 56 koşullu biçimlendirme ile renklendirme yapılıyor.Onu demek istedim.J ve O sütunları arasında ise L ve N sütunları var.Sizin yazdığınız tür formülleri o makrolar işlemez hale getiriyor.O nedenle makro ile çözüm istedim.

Geri