• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile son eklenen tablodan grafik yapmak

Excel Vers. ve Dili
2003 English
Makro yardmıyla en güncel excel tablosundan grafik yapmak...

Merhaba
Kurum içi döküman arşivini tutan bir excel çalışmamız mecvut.
Çalışmanın hazırlanmasında büyük yardımı olan buradaki üstadlara baştan teşekkür edeyim :)
Programda makrolar yardmıyla klasör içerisine en son eklenen excel sayfası açılıyor.Excel içerisinde birde güncel bilgisayar sayılarını gösteren grafik bulunsun isteniyor.
Yapılan değişiklikler aynı excel çalışması üzerinde değil de dosyaya yeni isimle kaydedildiği için grafiğin alacağı referans değerlerin bulunduğu tabloda sürekli değişiyor.
Bu yüzden nasılki makro ile butona tıklayınca en son eklenen çalışma sayfası açılıyorsa.Grafiğinde en son eklenen çalışma sayfasından referans değerleri alması nasıl mümkün olur.
Örnek dosya ektedir,incelediğinizde analtmak istediğim daha net anlaşılacaktır.
İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
Klasörler içerisindeki en son oluşturulan çalışma kitabını bulan kod şu şekilde.
Grafik konusuyle ilgili pek istediğimiz, bulamadım o yüzden önce bilgileri alıp sonra grafiği oluşturmak istiyorum.

Dim dizin, BakilanDosya, EnSonDosya
Set dizin = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder("D:\BilgiIslem\DONERSERMAYE\SicilKartlari").Files
tarih = DateValue("1.1.1")
For Each BakilanDosya In dizin
If BakilanDosya.datecreated > tarih And Right(BakilanDosya.Name, 4) = ".xls" Then Set EnSonDosya = BakilanDosya
tarih = BakilanDosya.datecreated
End If
Next
If Not IsEmpty(EnSonDosya) Then Workbooks.Open EnSonDosya

Program içerisinde bölümlere ait bilgisayar sayılarını tek tabloda görmek istiyoruz.Bunun için sicil kartları tablosunu açmadan/yada açarak en güncel sicil kartları tablosundan bilgisayar adetlerini nasıl alabiliriz ?
Açıklamalar ekleyerek örneği yeniledim.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri