• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile son dolu sayfaya kadar yazdırma

Katılım
30 Nisan 2007
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
office xp
excel sayfası içerisinde tablom var. bu tabloyu en son dolu sayfaya kadar yazdıracak makro nasıl yazılabilir. düğme 1 e tıkladığımda 1. sayfadan son dolu sayfaya kadar yazdırsın
 

Ekli dosyalar

excel sayfası içerisinde tablom var. bu tabloyu en son dolu sayfaya kadar yazdıracak makro nasıl yazılabilir. düğme 1 e tıkladığımda 1. sayfadan son dolu sayfaya kadar yazdırsın

Merhaba,
Sorunuzu anlamadım. Örnek dosyanızda sadece Sayfa1 de 120 satırlık veri var. Bu verileri yazdırmak isterseniz ("bu tabloyu en son dolu sayfaya kadar") yaklaşık üç sayfa tutar ve yazdır komutu verdiğinizde hepsini yazdırır. Bunun için makroya gerek yok.
Eğer excel sayfalarında(sheets) da verileriniz var ve bunları da yazdırmak istiyorsanız makro ile yapılabilir. Ama örnek dosyanızın diğer sayfalarında veri yok.
Siz "Sayfa içerisindeki tabloyu..." deyince kafam karıştı.
 
şu şekilde izah edeyim.örnek sayfası başka bir makro tarafından dolduruluyor. her seferinde örnek sayfası değişiyor. dolayısıyla 1 sayfalık veri varken 3 sayfa çıktı veriyor.(2 tanesi boş olarak) bunu engellemek amaçlı. sadece dolu olan yerleri çıktı olarak vermesini istiyorum
 
Merhaba
Dosyanız ilişiktedir.
 

Ekli dosyalar

size teşekürlerimi sunuyorum sn dede
ama şöyle bir sorun çıktı. sayfa 2 de sadece 1 satır veri varsa sadece 1.sayfayı tam, 2. sayfanın bu satırını çıktı olarak veriyor. dolayısıyla kullandığım tablonun alt kısımları boş olarak çıkıyor printerdan. eğer sayfa 2 de veri varsa sayfa 2 nin tamamını çıktı olarak alabileyim.(aynı şekilde diğer sayfalarda yarı dolu ise o sayfayı tam çıktı alabileyim).
 
şöyle bir sorun çıktı. sayfa 2 de sadece 1 satır veri varsa sadece 1.sayfayı tam, 2. sayfanın bu satırını çıktı olarak veriyor. dolayısıyla kullandığım tablonun alt kısımları boş olarak çıkıyor printerdan. eğer sayfa 2 de veri varsa sayfa 2 nin tamamını çıktı olarak alabileyim.(aynı şekilde diğer sayfalarda yarı dolu ise o sayfayı tam çıktı alabileyim).

Merhaba,
Açıklamalarınızdan anladığım şekliyle dosyanız ilişikte.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst