• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile son dolu satırı kopyalama hk.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar,

Ekli dosyada görüleceği gibi makro ile sayfa2 den sayfa1 e kopyala-yapıştır butonu ile veri aktarıyorum. Mevcut makro ile örneğin sayfa2 A100:I149 aralığını seçiyor, sayfa1 de A100:I149 aralığına yapıştıryorum.

Benim yapmaya çalıştığım şey ise Sayfa2 de verileri aldığım bilgiler değişken olacağından A100:I149 değilde, A100:I'nın son dolu satırını seçip yapıştırmak (seçim son satır olan 65536 olmayacak). Başka bir ifade ile renkli alanın son hücresi baz alınacak

Ekli dosyalar

Buyurun.:cool:
a100 ile I sonsatırı copyalayıp sayfa1 de a500 den itibaren yapıştırıyor.
Kod:
Dim sat As Long
Sheets("Sayfa2").Select
sat = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("A100:I" & sat).Copy Sheets("Sayfa1").Range("A500")
Application.CutCopyMode = False
Sheets("Sayfa1").Select
Range("A500").Select

Sayın Orion,

Her zamanki gibi ilginize teşekkür ederim.

Aşağıdaki örnek3 adlı ekli dosyada verdiğiniz kodları uyarlamaya çalıştım. kodları çalıştırdığımda
kopyala yapıştır işlemini gerçekleştirdi, ancak benim istediğim olay gerçekleşmedi. Sebebini bir türlü çözemedim VBA içinde kopyalanacak alanı manuel yazdığımda istediğim sonuç oluyor(örneğin, Sayfa1 deki a100:ı199 aralığının rengi, dolu hücre sayısı + 1 satır renk oluyor)

örnek3 adlı dosyayı incemeniz mümkün müdür?

Tekrar teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayın Orion çözümlerini takip ediyorum ve bir konuda sizden yardım rica ediyorum . bir dosyam var ve bu dosyam için ''VERI'' sheetinin içinde V sutunu ile Z sutunu arasında V:Z arasınaki herhangi bir hücreye çift tıklarsam bana U hücresi (en son dolu satır) başka bir sayfadan formülle gelen veri bu arada çift tıkladığım sütun içindeki alana 123 olarak yapıştıracak bir makro kod arıyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden Teşekkür ederim.

Bu konu sayın Muratcx in açtığı konu.Yeni bir çözüm için yeni bir konu açınız.:cool:

Çift tıklama ile kopyala 123 olarak yapıştır - olarak yeni bir konu açtım umarım bu kez tamamdır :)

Geri