• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ile pdf acma

Excel Vers. ve Dili
2003
Almanca
Arkadaslar userform üzerinden pdf dosyasini acmak mümkün mü acaba?
Eger mümkünse bana su konuda yardimci olabilir misiniz:
Yolu x olan bir klasörün icinde kabaca 500 pdf dosyasi var. Userform acilirken bana bu dosyalarin isimlerini listbox1 de listeleyen ve listbox u cift tikladigimda secilen dosyayi acacak bir makroya ihtiyacim var.
Simdiden tesekkürlerimi sunuyorum.

Kod:
Private y As String 
Private Sub Userform_Initialize()
y=x
d=Dir(x & "\*.pdf")
while d <> ""
listbox1.additem d
d=Dir
wend
End Sub

Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
set s = CreateObject("Shell.Application")
s.Open y & "\" & Listbox1
Set s=Nothing
End Sub

Üstadlar cevap vermiş gerçi ama benimki de boşa gitmesin.
Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    Shell "C:\AcroRd32.exe " & "C:\" & ListBox1.Column(0)
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim ds,dc,f
    Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set f = ds.GetFolder("C:\")
    Set dc = f.Files
    For Each dosya In dc
    If ds.GetExtensionName(dosya) = "pdf" Then
    ListBox1.AddItem dosya.Name
    End If
    Next
End Sub

Süper olmus arkadaslar. Ellerinize saglik. Buna iki sey daha ilave edebilir miyiz (yani olursa daha da kullanisli olacak, olmuyorsa da bu hali de isimi görür. Sadece 500 adet ismin icerisinden bana lazim olanini arayip bulmam gerekecek :) ):
1-Listenin alfabetik sirali olmasi
2-Text box ekleyip bu textboxa girdigim karakterle baslayanlari listelemesi (mesela textboxa "h" yazdim; listbox da sadece h ile baslayanlari listelese. Sonra "a" ilave etsem "ha" ile baslayanlari listelese")
Simdiden tesekkürlerimi yine bir borc bilirim.

benim sorum daha basit sitedeki tüm kodları inceledim ama hala sorun yaşıyorum shell kullanımıyla ilgili olabilir problemim;

benim istediğim bir makroyla çalıştığım sayfayı kaydetmeden kapamak ve aynı sayfayı tekrar açmak,
Çok karışık oldu makrolarım o yüzden her bir hamleyi geri alacak başka bir makro yazmak daha zor olacak
ThisWorkbook.Close savechanges = False yazdıktan sonra aynı sayfayı tekrar nasıl açabilirim

Teşekkürler

benim sorum daha basit sitedeki tüm kodları inceledim ama hala sorun yaşıyorum shell kullanımıyla ilgili olabilir problemim;

benim istediğim bir makroyla çalıştığım sayfayı kaydetmeden kapamak ve aynı sayfayı tekrar açmak,
Çok karışık oldu makrolarım o yüzden her bir hamleyi geri alacak başka bir makro yazmak daha zor olacak
ThisWorkbook.Close savechanges = False yazdıktan sonra aynı sayfayı tekrar nasıl açabilirim

Teşekkürler
Sorunuzu ayrı bir başlıkta sorun.

arkadaşlar Elimde PDF dosyası var 13 sayfa ve ben bunları sayfa sayfa açmak istiyorum.

ÇOK ACİL YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Murat Karakuş

Geri