• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile Otomatik Toplam Alma

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkçe
Selamlar;

Sayfada veriler mevcut tüm detayları giriyorum fakat yapmak istediğimi pek beceremediğim için tecrübelerinizden faydalanmak istedim;

* Sağ tarafta M2 hücresinde Büro İsmi seçtiğimde hangi kullanıcıda toplam ne kadar kasa var toplaması ( yani H; I; J sütunlarını formüle etmeyi beceremedim )

* Diğer kritik ve en önemli kısım ise M3 hücresinde deposit miktarının 1 katı, bonus kısmındaki verinin 10 katını hesaplaması ve o bürodan oynanan tutarlardan çıkarıp kalanı vermesini istiyorum

belki sizler için pratiktir fakat nasıl yapılacağı konusunda iyice kafam karıştı desteğinizi rica ediyorum

ilgi dosyayı ekledim

http://s2.dosya.tc/server2/weahr9/Guncel_Kasa.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba.

Örnek belgenizi,
cevabımın altındaki İMZA bölümünde ismini verdiğim paylaşım sitelerinden birine yükleyip,
belgeye erişim adresini yeniler misiniz?
Belgeye ulaşamadım.
.

Belge içeriği pek ilgimi çekmedi dersem yalan olmaz, ayrıca isteğiniz de anlaşılır gelmedi bana.

Sanırım sonunda varılması gereken sonuçları mevcut verilere göre haricen hesaplayıp, şu hücre için bulunması gereken sonuç şudur (şu nedenle, şuna göre işlem yapılaacağından gisi açıklamalar ekleyerek) gibi sorunuzun biraz açıklamaya ihtiyacı var sanırım.

Biraz daha açıklama ve elle yazılmış sonuçların olduğu yeni bir örnek belge eklemenizi öneririm.
.

ilginizi çekecek bir içerik olmadığı için kusura bakmayın, istediğiniz gibi daha fazla sonuç girdim

A ve K sütunları altındaki veriler sürekli manuel girilecek, istediğim nokta M2 hücresinde Q3;Q16 arasındaki büro isimlerini liste olarak görmek sonrasında burda ismi olan herhangi bir tanesi seçildiğinde;

*I sütunundaki aynı isimdeki satırların J2 deki iki farklı isime göre H2 lerdeki verilerin toplam karşılığını vermesi ( örnek verecek olursak betvole seçili anıl kullanıcısının toplam kasa miktarı, serkan kullanıcısının toplam kasa miktarı )

* diğer ricam ise P2 hücresine, K sütununa (deposit kısmına) yazacağım manuel tutarların 1 katı ile çarpımıyla E sütunundaki ( bonus ) rakamının 10 katını toplaması ve bunu da D sütundaki ( yatırılan ) yine manuel girilecek verilerden çıkarması. ( örnek verecek olursak deposit K2 1030 TL *1 + bonus E2 154 TL * 10 2570 TL oluyor. yatırılan kısmındaki tutarı D2 1184 çıkarıyoruz kalan 2570 TL tutarını verecek tabi yine büro ismi ve kullanıcı kriterleri dahilinde)

umarım açıklayıcı olmuşur çözümünü bulamazsam baya uzun bir süre kendim yapmaya çalışıcam

http://s2.dosya.tc/server2/4uijve/Guncel_Kasa2.xlsx.html

Geri