Soru makro ile klasörden çağrılan dinamik resimlerin, başka pc lerde görünmemesi sorunu

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2024
ekte gönderdiğim örnekte açıklamalarını yaptığım sorunumu kısaca burada da anlatayım. kodlarla hücrelere klasörlerden çağırttığım resimler eklenmesine rağmen excel dosyamı başka bir bilgisayarda telefonda tablette her neredeyse artık açtığımda bu klasörler olmadığı için resimlerde bağlantı kuramıyor ve dolayısı ile görünmüyor. bunları bağlı oldukları klasörler olmadan başka bilgisayarlarda açmak için yapabileceğimiz bir şey var mı? bakarsanız sevinirim. (daha önce halit3 Bey uğraşmıştı ama benim dosyalarımda olmadı. o başlıkta konu çok karıştı ve muhtemelen diğer üstatlar da araya girmek istemedi. kendisine de teşekkür ediyorum...) (Bu arada buraya kadar tüm aşamalarda yardımcı olan Ömer Beye de teşekkürü borç bilirim.)

dosya klasörleri ile birlikte aşağıdaki linkte.

https://drive.google.com/open?id=1oXEIp3IOanaZsAhPaF3RavcTJGnKRxeD

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba
Adım geçtiği için Cevap yazmak gerektiği için yazıyorum.
Bence ya bilgisayarınız veya kullandığınız ofis proğramı ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Şimdi buraya sizin dosyanızda ki resimleri göstermediği için sildim ve formfrt sayfasında V3 hücresine giriş çıkış yaptım ve kodlarınız resimleri getirdi.

Burası formda bu konuyu açanlar için eklediğim dosyayı açın resimler formfrt sayfasında gözüküyor mu.
sizin içinde şunu yazıyorum ana dosya.xlsm dosyasını ekleyiniz formfrt sayfasına da siz resim ekleyiniz ve buraya yükleyin

sorunun genel mi olduğu veya size özel bir sorun mu olduğu veya benim yüklediğim dosyada mı olduğunu anlayalım.

Arkadaşlar bu mesajdaki dosyayı indirirmisiniz dosyada resimler mevcut mu benimle paylaşırmısınız.
benim eklediğim dosyada 5 adet resim var.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
resimler gözüküyor halit bey. ne yaptınız. nasıl yaptınız. sorduğum sorudaki dosyayı şu anda indiremiyorum. resimler hücre değeri değiştikçe değişiyormu bakamıyorum şu an. internet kısıtlı iş yerinde maalesef.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Son eklenen belgeyi denemedim ama isim zikretmem yerinde olmuş,
konu sahibi TAMAM dediğine göre mesele kalmamış oluyor.
İyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
şimdi açtım. 2 resim ekleyeceğim. ilk resim kendi bilgisayarımda açtığımda gözüken olacak. 2. resim başka bilgisayara mail attığımdaki görüntü olacak.
raporu 2 adet dedim ve frmfrt2 ismi ile çıkanı denedim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
resimler gözüküyor halit bey. ne yaptınız. nasıl yaptınız. sorduğum sorudaki dosyayı şu anda indiremiyorum. resimler hücre değeri değiştikçe değişiyormu bakamıyorum şu an. internet kısıtlı iş yerinde maalesef.
Resimler değişiyor ancak eski resimler silinmiyor çünkü resimler hücrelerden büyük yani çerçeveyi taştığından silmiyor.

Rich (BB code):
.Top = t + 1
.Left = l + 1
.Width = W - 2
.Height = h - 2
kodların kırmızı olan +1 değerini iki yapın -2 değerini -4 yapın böyle eski resimler silinecektir.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Makro güvenlik ayarlarınız böyle olsun
Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
kodlarda dediklerinizi yaptım. güvenlik ayarlarım dediğiniz şekilde. sonuç başka bilgisayarda maalesef gözükmüyor. ve excellerin boyutu da 28 kb olarak raporlanıyor. sizin dosyanızın boyutu daha büyük. siz de tüm resimleri silip tekrar raporlar mısınız? raporladıktan sonra 1 tanesini paylaşırsanız olay anlaşılacaktır.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
2 nolu mesajdaki dosyayı iş yerinde yüklemiştim evde 2 nolu mesajdaki dosyayıindirdim açtım ve resimler mevcut dosya çalışıyor
1 nolu mesajdaki dosyayı iş yerinde açtım resimler gözükmüyor evde de açtım resimler gözükmüyor evdeki bilgisayarla tekrardan resim yükledim ve ekliyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
çok da üstelemek istemiyorum konuyu. zahmete giriyorsunuz. sizin dosyanız ile aldığım raporları ek olarak ekliyorum. boyutundan da anladığım kadarı ile bu resimler sizde gözükmeyecek.
belki bir yanlış anlaşılma mı var diyerek bir açıklamada bulunayım. rapor aldıktan sonra soru\RAPORLAR\FORMFRT klasörünün içinde oluşan excel dosyalarında resimlerin kalmasını istiyorum. siz bana hep ana dosyayı gönderiyorsunuz. burada sanki yanlış anlaşılma oluyor.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bendeki dosyalar böyle kodlarınızda resimlerin kenar ölçüleri taştığından resimler silinmeden üst üste ekleme yapıyor ve dosyanın boyutu büyüyor.
Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
videonu izledim 12 nolu mesajdaki dosyaları bende böyle yaptım sadece acılan liste kutusuna 4 yazdım.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
videonu izledim 12 nolu mesajdaki dosyaları bende böyle yaptım sadece acılan liste kutusuna 4 yazdım.
o zaman pes edeceğiz demekki. başka birileri dener cevap yazarlarsa eğer. ona göre sorun versiyonda ya da pc de diyebiliriz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ofis 2016 da olabilir

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
profilinizde 2016 yazıyor o zaman orayı düzeltln
niye derseniz çözüm bulacaklar için bu önemli ofis 2019 kullandığınızı bilseydim ta baştan bu işle uğraşmazdım çünkü sizin ofis 2019 ile benim ofis 2007 çok farklı sonuçlar üretebilir.

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
04-01-2024
profilinizde 2016 yazıyor o zaman orayı düzeltln
niye derseniz çözüm bulacaklar için bu önemli ofis 2019 kullandığınızı bilseydim ta baştan bu işle uğraşmazdım çünkü sizin ofis 2019 ile benim ofis 2007 çok farklı sonuçlar üretebilir.
kızmayın. denemek için yeni geçtim. düzelteyim hemen

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi