• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile hücredeki veriyi diğer hücrelere dağıtmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ersen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2002 Pro, Türkçe
Arkadaşlar onbinlerce satıra sahip ekli dosyada 1. sütuna minimum 5, maksimum 256 karakter bilgi girilmiş durumda. Bir makro veya kod yardımı ile ben bu 256 veya daha az karakteri boşluklarla birlikte 1. sütuna 40 karakter, 2. sütuna 40 karakter...... olmak üzere 7 sütuna bölüp dağıtmak istiyorum. İlk sütundan itibaren 40 karakteri aşan verilerin tükendiği yerden sonra kalan sütunlar boş görünecek.

Bu konuda yardımı olacak arkadaşlara peşin teşekkürlerimi sunarım.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub ayir()
Dim deg As String, i As Long, k As Integer
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Range("B2:F2").ClearContents
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
    deg = Cells(i, "A").Value
    sut = 1
    Range("A" & i & ":G" & i).ClearContents
    For k = 1 To Len(deg) Step 40
            Cells(i, sut).Value = Mid(deg, k, 40)
            sut = sut + 1
    Next
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamdır.", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

Sn. Evren GİZLEN
Emeğiniz ve hızlı cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum. Sağolun.

Hocam ilk testte sonuca pek dikkat etmemiştim sadece ayrılan cümleleri görüp sevinçten zıplamıştım.

Ancak projem üzerinde çalışmaya başlayınca aşağıdaki sorunların olduğunu tespit ettim.
1. İlk 40 karakteri 1. sütunda tutuyor, ancak 2. sütuna sonraki 40 karakteri aktardıktan sonra üçüncü sutun için tekrar başa dönüyor. Yani 1. sütunda kalan veriyi tekrar 3. sütuna aktarıyor.
2. Bu durumda 80 karakterden fazla olan veri uçup gidiyor:(

Dosyamı yedeklemiş olduğum için veri kaybetmedim. Hocam bu soruna acil bir çözüm bulabilir misiniz.

Hocam ilk testte sonuca pek dikkat etmemiştim sadece ayrılan cümleleri görüp sevinçten zıplamıştım.

Ancak projem üzerinde çalışmaya başlayınca aşağıdaki sorunların olduğunu tespit ettim.
1. İlk 40 karakteri 1. sütunda tutuyor, ancak 2. sütuna sonraki 40 karakteri aktardıktan sonra üçüncü sutun için tekrar başa dönüyor. Yani 1. sütunda kalan veriyi tekrar 3. sütuna aktarıyor.
2. Bu durumda 80 karakterden fazla olan veri uçup gidiyor:(

Dosyamı yedeklemiş olduğum için veri kaybetmedim. Hocam bu soruna acil bir çözüm bulabilir misiniz.
Dosyayı güncelledim.Tekrar önceki yerden indirip deneyiniz.
Yalnız dosyanızın yedeğiniz tekrar alınız.Defalarca kontrol edin.İyice emin olduktan sonra kullanın.Kontrolu size aittir.Sorumluluk kabul etmem.:cool:

Sorun çözüldü, emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Geri