• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ıle Hücre dolu ise alt hücreye yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar

Konular arasında arama yaptım hatta yeni başlayanlar grubuna konu açtın bununla ıle ılgılı fakat aldıgım yanıt sadece makro ıle yazılabilirmiş.
Öncelik le yapmak istediğim;
Örneğin Bir butona makro yazdırmaya başlıyorum.Q9 ve AA9 arasında kı hücreleri kopyalayıp d37 hücresine yazdırıyorum.Ancak O sutununda bırden çok makro yazılacagı ıcın her bırını d37 hücresi olarak yazdıgımda d37 hücresine önceden yazdırmış oldugum hücreler kaybolacak.Bunun önüne geçebilmem için D37 hücresi dolu ise d38-d39-d40-d41 .... gibi alt hücrelere yazdırmasını istiyorum .Nasıl uygulayabılırım yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Selamlar,

D sütunundaki en son dolu satırı bularak işlem yapabilirsiniz.

Örnek;

Kod:
If Range("D37") = "" Then
    Satır = 37
Else
    Satır = Cells(Rows.Coount, "D").End(3).Row + 1
End If

Range("D" & Satır).Paste

Bu kodu D37 hücresine yapıştırma işlemi yapan kodun yerine uygulayın.

herkese merhaba
sayın Korhan Bey!!! yazdığınız bu koddaki yeşil renkli kısmın açıklaması nedir acaba Cells ibaresinden sonra parantez içinde daha değişik ifadeler kullanılıyor idi, belki aynı işlemi görüyor ama mantığı noktasında kısa bir izahatınız olabilirmi?Satır = Cells(Rows.Coount, "D").End(3).Row + 1 birde Coount ifadesindeki "o" harflerinden bir tanesi fazla değilmi? bildiğiniz üzre;püf noktaların kavranması hususunda kısa izahatler çok etkili olmakta saygılar!!!

yapmaya çalıştım fakat hata verıyor.
Ek dosya eklıyorum.1. Atama butonuna makro yazdım fakat 2. botona makro yazmak ıstedıgımde bu formulu uyguladıgımda hata verıyor .butun Atama butonlarınada ben makro yazıcam ama bu formulu uygulayamıyorum.Dosya üzerinde 2.Atama butonuna uygularsanız bende ordan ınceleyıp dıgerlerıne uygulayabılırım.

Ekli dosyalar

arkadaslar yardımcı olucak kımse yok mu ?

Geri