makro ile hazırlanmış düğmeleri birleştirebilirmiyiz

Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42
Selam,
Aynı dosya içerisinde farklı sayfalar için makro ile düğmeler yapılmış.
3-4 düğmeyi bir düğmede toplayabilirmiyim. (Diğer düğmeler iptal edilebilir)
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Düğmeleri makroya bağladınız ve bir düğmeyle 2,3 makro çalıştıracaksınız
diye anlıyorum

1. çalıştırdığınız makronun en alt satırına 2. çalışacak makronun adını yazınız
2. altına 3 'ün adını

Saygılarımla
 
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42
Ã?nce ilginize teşekkür ederim,
3 adet düğme var ve hepsi ayrı ayrı makroları var. Tek Tek 3 düğmeye basmak yerine aynı işi yeni yaratılacak bir düğme aracıyla yapabilirmiyim.
Teşekkürler
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Bir düğmeye basınca sırasıyla 1,2 ve 3 makro mu çalışacak.yani makrolar bir birinin devamı mı

Eğer öyleyse düğmeye ilk çalışacak makroyu bağlayın

Mesala ilk çalışacak makro1 olsun


sub makro1()
....
....
makro2
end sub


sub makro2()
.....
.....

makro3
end sub

sub makro3()

....
...

End sub()

Saygılarımla
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
@ahmet tunalı,
@zafer'in kastettiği makrolar hangi sıra ile çalışacaksa çalışanın son satırına bir sonraki makroyu çağırabilirsiniz.
yada düğmenize şöyle bir makro atayın

sub ucmakroyudacagir()
call macro1
call macro2
call macro3
end sub
 
Katılım
14 Aralık 2004
Mesajlar
144
Aynı sorun bende de var idi en sondaki hariç diğerlerinin sonundaki En Sub ları
kaldırdım tek düğme ile 5 adet makroyu çalıştırabiliyorsunuz.
 
X

xxrt

Misafir
Bağımsız birden fazla Makrolarını Tek düğmeye benim bildiğim atayamazsın ama %50 Düğme sayısını azaltabilirsin..

Þöyle yapabilirsin..
Denetim Araç Kutusunda Değiştirme Dümesi (ToggleButton)isimli butonu sayfaya alarak,çift tıklayıp gelen kod sayfasına şu kodları yazın..
Burada MsgBox yerine siz kendi kodlarınızı koyun..

Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
ToggleButton1.Caption = "1.Makro ÇAlıştır"
MsgBox "1.Makro Çalıştı"
Else
ToggleButton1.Caption = "2.Makro Çalıştır"
MsgBox "2.Makro Çalıştı"
End If
End Sub
 
Katılım
3 Mart 2005
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Ing.
merhaba,
bence düğme kullnamayın
combobox kullanın, seçilen makro çalışsın,
istediğiniz kadar makro da kullanabilirsiniz.
 
Katılım
14 Ekim 2008
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
makro 2003
çok geç olmuş ama benim gibi araştırma yapanlar için faydalı olabilir.

bunu için başka bir makro yazılır ve o makro hepsini çalıştırır sonra bir düğmeye bu hepsini çalıştıran makro atanır örneğin.

makro1
makro2
makro3

elimizde olsun ve hepsinin ayrı ayrı düğmeleri olsun

bizde "topluca" adlı makro açalım

Sub topluca()

Application.Run "sayfam.xls!makro1"
Application.Run "sayfam.xls!makro2"
Application.Run "sayfam.xls!makro3"

End Sub


diğer düğmeye "topluca" makrosu atanır.
 
Üst