• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile farklı yerlere satır ekleme

Merhaba
ekli dosyada basit bir örneğini kurmaya çalıştım
Dosyamda iki farklı gurup halinde formul içeren satırlar var.
Bu guruplara ayrı ayrı istendiğinde satır eklemek gerekiyor.
Benim yaptığım makro uygulamasında,üst guruba satır eklendikten sonra doğal olarak alt gurubun yeri değiştiğinden alt guruba satır eklenen yer de değişiyor ve sorun çıkıyor .
Alt gurupta satır eklenecek yerin ( satırın ) sabitlenmesini sağlamam gerek ama NASIL..?

yardımlarınızı bekliyorum

İlk makronun kısa yolu ctrl+s

İkinci makronun kısa yolu ctrl+k

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba

sorudan benim gibi bir çok arkadaşımızda bişey anlamamış olacak ki yanıt alamamışsınız.
biraz daha ayrıntılı anlatmaya çalışın.

Hemen
1 ) Ekli tabloda gördüğünüz sarı tabloya ctrl+s makrosu ile bir satır ekliyorum . Bu işlemi sorunsuz sürekli yapabiliyorum
2) Ancak ekli tablodaki kırmızı bölgede bulunan tabloyada satır eklemem gerekiyor.
3 ) sarı bölgeye satır eklediğimde doğal olarak kırmızı bölge aşağı doğru kayıyor.
4 ) Bu durumda Kırmızı bölgeye satır eklemem gerektiğinde ctrl+k ile çalıştırdığım makro kendi ( makronun ) içindeki satıra gidip oraya satır ekliyor.
Halbuki orası artık belkide sarı bölgenin içinde kaldı.

ctrl+k makrosu içindeki eklenecek satır yeri seçimini yukarıya satır eklensede sabit kalacak şekle getirmem gerek.

ilginize teşekkürler.

merhaba

kırmızı alan içersine ekleyeceğiniz satır belirlenmiş olduğu için her defasında aynı yere başvuracaktır. bu durumda sizinde gözlemlediğiniz gibi sarı alanda 3-5 satır eklendiğinde kırmızı alana satır eklemenin anlamı olmaz.

bu sorunu çözmek için üzerinde çalıştığınız dosyaya benzer bir örnek dosya hazırlayınız.
şimdiki dosyaya göre bir çözüm önerildiğinde esas dosyaya adapte etmede sorun yaşayabilirsiniz.

örnek dosya eklendi

Örnek dosyada ( analiz ) sayfasında bu işlemi yapmaya çalışıyorum.
Profil gurubuna satır eklediğm durum ve aksesuar gurubuna satır eklediğim durum problemin olduğu yer
aynı işlemi birde aşağıdaki yardımcı malzeme gurubuna da yapacağım

selamlar..

Ekli dosyalar

Merhaba

Makro yazma düzeyim sanırım bu uyarlama için yeterli değil .
Birazdaha açık bir yardıma ihtiyacım var

teşekkürler

Geri