• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle Farklı Veriler İle Otomatik Form Çoğaltma

Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Arkadaşlar Merhaba,

Benim ihtiyacım olan makro kodunu anlatmaya çalışayım.

Şimdi Ekte gönderdiğim excell dosyasını açarsanız daha kolay ifade edebilirim kendimi size.

Benim excel dosyamda iki sheet var biri "veri" diğeri ise "form" isimli sheetler. form sheetinde bulunan formu alt alta 5 kez kopyalayıp, veri sheetimde bulunan 5 satırda bulunan bilgileri form üzerinde bulunan kutulara yerleştirmek istiyorum.

Özetle :Veri sheetimde 5 personelimin sicil,isim,tarih ve belittiğim tarihteki çalışma şekli datası var. ben bu verilerin "form"sheetinde bulunan formda ilgili hanelere otomatik dolmasını istiyorum. birkaç personel için = (eşittir) ile yapıyorum ama en az 1000 personel için ilk sheette oluşturduğum data ile tek tek 1000 farklı çıktı almam lazım. ben form sheetinde bulunan formu alt alta 1000 kez kopyalayıp 1000 çıktı formu oluşturuyorum ama ilk sheetimdeki 1000 personelin bilgileri 1000 forma otomatik nasıl dolacak ?

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Excel dosyamın indirme adresi : http://dosya.co/rjpsel0kj3pk/Örnek.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Anladığım kadarıyla sorunuzun çözümü için "biçilmiş kaftan" ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRME işlemi.

Mantık şu şekilde;
--Bir form tasarlıyorsunuz (excel belgenizde var),
--Bu formda alan adları tanımlıyorsunuz,
--Bu formdaki her bir değişken bir sütunda ve her bir forma ait veriler de bir satırda olacak şekilde veri tablosu hazırlıyorsunuz (bu da var belgenizde).
Adres-Mektup Birleştirme işlemi her bir satır için formunuzu doldurmanızı, yazıcıdan çıktı almanızı sağlıyor.
Üstelik bu işlem WORD ile de yapılabilir.
Şablon word belgesi iken, veri tablosu excel sayfası da olabilir, ilk satırı veri türü başlığı olmak üzere word'de hazırlanmış tablo da olabilir.
Araştırmanızı öneririm.

http://support.office.microsoft.com...d0-4a90-9da9-0ec3a4b011b2?NS=EXCEL&Version=15

Excel ve word'de yardım menüsünde aratırsanız çabucak sonuç alırsınız bence.
.

Ömer Bey,

Biraz kurcaladım ve word ile yapmayı başardım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Yalnız excelldeki formu worda alınca tam sayfaya sığdıramadım. Onu nasıl yapabiliriz.

Ya tablo ekle diyerek sıfırdan tablo oluşturup, hücre birleştirmeleri-hücre yüksekliği/genişliği değiştrerek, exceldeki görünüme benzeyen bir fırm oluşturacaksınız ya da excelden kopyalayıp, font boyutu, satır yüksekliği ve sütun genişliği ile uğraşarak denemek lazım.

Geri