• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Makro ile Ara-Bul-Listele (Tüm Kitap)

sonerergin93

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Merhabalar,
Excel ve VBA'da yeniyim. Hazır kodları excel dosyalarıma ekliyorum. Benim sorum şu; Daha önce dEdE adlı kullanıcının paylaşmış olduğu Makro ile Ara-Bul-Git macrosunu, ara bul listele olarak yapmak istiyorum. Örneğin: 5 adet sayfam var ve 1.sayfanın A sütununda ad-soyad bilgileri B Sütununda ise Cep Telefonları yazıyor. 2.sayfanın A Sütununda İsim Listeleri B Sütununda adres bilgileri, 3.Sayfanın A Sütununda ad-soyad bilgileri B sütununda yaş bilgileri yazıyor. Ben Ad-Soyad'ı arattıgım zaman ilgili sütuna gitmesini değil de Listbox kısmına Ad-Soyad: xxxxx Cep : xxxxx Adres:xxxx Yaş: Xxxx diye çıkmasını istiyorum. Böyle bir şey yapılabilir mi?
Teşekkür ederim

Selamlar
Formumuza hoş geldiniz.
Yapmak istediklerinizi örnek dosya ile desteklerseniz, daha çabuk yanıtlar alırsınız.

Alt tarafta yer alan excel dosyasında, ilk sayfasında arama bölümü var. İsim yazdığımda 3 listbox da 3 sütun çıkıyor bu 3 sütunun 1.sütununda sayfa adı,2.sütunda aranan kelimenin c hücresi karşılığı,3.sütunda ise sütun ve satırı yazıyor. Benim isteğim şu şekilde;
1-Arama yaptığım zaman ListBox 1.sütunda "Sayfa Adı" değilde seçtiğim bir sütun ismi gelsin B1 Gibi, 2. ve 3.sütunda ise opsiyonel olarak seçeceğim istediğim aranan kelimenin c ve d karşılıkları gelsin istiyorum. beceremedim

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaş,
Veri Doğrulama işinizi görür diye düşünüyorum.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Rica ederim , iyi çalışmalar

Geri