• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MAKRO ile; açık olan dosyadan veri almak

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
2 Adet açık dosyam var. 1. si Mizan bundan 2. dosyama veri almak istiyorum.

1. açık olan dosyadan (Mizan) Örn: "ALICILAR" hücresini bulup 2,3 veya 4 sütün sonra bulunan hücrenin bilgisini alıp yine açık olan 2. dosyanın A10 hücresine yazsın.
Düşeyara komudunda olduğu gibi. Önce araran hesap no veya hesap adını bulup aynı satırın istenilen sutunundan bilgiyi alıp 2. açık olan dosyanın
A10 hücresine yazsın.
Not: Aranacak Hesap Adı veya Hesap Kodu makronun içinde olabilir.

Lütfen yardım rica ediyorum.

Teşekkür eder saygılar sunarım.

İyi güzel bir soru sormuşsunuz ancak örnek dosya olmadan nasıl anlaşılmasını bekliyorsunuz. Neyi neyin üzerine alacağız.

Merhaba Mustafa Bey
Dosya ekte Kısaca 1. Açık dosyadan Hesap Kodunu bulup karşısında ki hücrelerden borç veya alacak tutarını 2. açık olan dosyanın A10 hücresine yazsın.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Şunu anlamadım yeni bir dosya mı olacak yoksa sayfa 2 de ki hücreye mi yazdırılacak onu anlamadım. Birde düşey ara işinizi görmüyormu illaki kod mu olacak ?

Veri aktarma

2 adet açık dosyam var.

Biri MİZAN verileri alacağım dosya.
Diğeri açık olan boş dosya (Makronun yazılacağı dosya)

Bu boş dosyada MAKRO ile mizan dosyasından istediğim hesap kodunu arayacak (100,120,150 gibi)
Örnek: Aradığımız 120 olsun ve diyelimki bunuda B10
hücresinde bulsun. B15 hücresidede değeri olsun

B15 deki değeri Makroyu yazdığım yani açık olan boş dosyamın istenilen hücresine yazacak.

Not: DÜŞEYARA komudunda olduğu gibi belirtilen alanın içinden istenilen hücre bilgisini aldığı gibi Makro olmak zorunda çünkü kodları ben çoğaltıp buton ekleyip aradığım kodlara ait verileri istenilen hücrelere yazsın. Ekli dosyada örnek var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar

Veri aktarma

Mustafa bey örnek dosyayı acele oldu gönderemedim yeniden gönderiyorum.

Saygılar

Ekli dosyalar

Geri