• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro hücrede yazılan tarihten sonra çalışmasın.

Hazırlanan makro aynı sayfada A1 hücresinde yazılı tarihten sonra çalışmasın,birtürlü yapamadım.
Selamlar

[vb:1:b649388a6e]Sub dene()
If Date > [a1] Then Exit Sub
MsgBox "makro çalıştı"
End Sub[/vb:1:b649388a6e]

Sayın Veysel Emre mesajın makro çalışmaması halinde gelmesini halinde görüntülenmesi nasıl olacak

Merhabalar...

İlk denemem ...

Sayın veyselemre affınıza sığınarak ...

[vb:1:398311fc12]Sub dene()
If Date < [a1] Then
MsgBox "makro çalıştı"
Else:
MsgBox "makro çalışamaz çünkü eskidi"
End If
End Sub
[/vb:1:398311fc12]

Acemice olduğu çok belli değil di mi ...
Gülmüyorsunuz di mi ...

Hoşça kalın...

Hiç öyle değil :bravo:

Selamlar
Bu konuyla ilgili şöyle bir sorum olacak;
Bir butona basınca sadece o sayfadaki tüm işlemleri askıya alabilirmiyiz. İşlem derken, hücrelerde fonksiyonlarla hazırlanmış formüller dahil.

Sn AS3434,

Ekteki dosyada Sayfa1'in kod sayfasında Properties penceresindeki EnableCalculation'i False ve True yapan makro örneği var.

Sn. mehmett
Teşekkür ederim.

Yalnız ben bir şey daha sormak istiyorum. (Aslında denemeden soruyorum."Dene, gör" diyeceksiniz ama Excelde belli prosedür var, onun için bilginize başvuruyorum).
* Benim esas sorunum, her veri girişimde boş olan satırlardaki formüller devreye girdiğinden dolayı, dosya ebatlarının çok büyümesi ve sistemin yavaş çalışması. Bu "hesapla", " hesaplama " butonları benim yükümü hafifletecek mi?
** Eğer hafifletirse "Hesapla" makrosuna nasıl bir ilave yapmamız gerekir ki ,tekrar pasif duruma geçsin. ( O zaman tek buton yeterli olur kanatindeyim.)
*** Ve Hücre seçme olayını nasıl yapabilirim (Mesela "A:F" arası her zaman aktif, "G" hücresinden sonrakileri "pasif et, butona basınca hesapla" gibi)
Sevgilerle

Geri