• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro form ile veri kaydı ve opsiyonel süzme

Katılım
18 Şubat 2008
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
Office XP -Türkçe
Arkadaşlar merhaba.

Küçük bir program için yardımınıza ihtiyacım var. Destek olursanız inanın çok sevinirim. Çalıştığım işyerinde acilen kullanmam gerekiyor. VBA ve Makro konusunda çok iyi değilim. Bu programı yapabilecek kadar bilgi edineceğim zamanım yok. LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

ÖZETLE;

3 sayfadan oluşan bir dosya var.

1 Sayfa: Veri Kayıt (Değişken verilerin girileceği sayfa. Bu sayfayı veri girişi yapan kullanıcı görmese de olur.)
2 Sayfa: Sabit Veri (Sabit verilerin girileceği sayfa)
3 Sayfa: Veri Aktar (Süzme sonucunun aktarılacağı sayfa)

Toplam sütun sayısı: 6
Sütun-1: ŞUBE ADI (Sabit Veri sayfasından veri seçebilir)
Sütun-2: BRANŞ (Sabit Veri sayfasından veri seçebilir)
Sütun-3: POLİÇE/TEKLİF (Sabit Veri sayfasından veri seçebilir)
Sütun-4: ADET (Manuel giriş yapabilir. Sadece rakam)
Sütun-5: SORUMLU ADI (Sabit Veri sayfasından veri seçebilir)
Sütun-6: TARİH (Manuel giriş yapabilir. Sadece tarih. Tarihi, otomatik seçebileceği nesne olursa iyi olur.)

YAPMAK İSTEDİĞİM;

* Bir form üzerinde sütun sayları kadar nesne olacak.
*Veri kayıt sayfasına, kullanıcı veri girerken Sabit Verilerin olduğu sütunları açılır menü (combobox) ile seçecek. Bu sütunlara manuel giriş olmayacak. Sadece değişken sütunlara veri girecek. Her yeni kayıt için "Yeni Kayıt" adı ile bir buton olabilir.
* Veri girişi yapan kullanıcı, süzme yapmayacağı için TARİH nesnesi 1 adet olacak.
* Tam yetkili kullanıcı süzme işlemi ve diğer tüm işlemleri de yapacak. Diğer opsiyonel seçeneklerle birlikte tarih aralığına da ihtiyaç duyacağından 2 adet TARİH nesnesi olacak. 2 adet buton ile "YETKİLİ KULLANICI"ya tüm alanlar gösterilirken, sadece veri girişi yapacak olan kullanıcıya "YETKİSİZ KULLANICI" butonu ile sadece veri girişi ile ilgili nesnelerin gösterilmesi sağlanacak.

OPSİYONEL SÜZME YAPARKEN (Örneğin);

ŞUBE ADI: Sadece "Ahmet", OLAN, VEYA "Ahmet" "Ayşe", "Kemal" OLAN
Yani bir veya birden fazla veri seçmeye olanak sağlayacak. Excel'deki süzme özelliği gibi. Bu özellik diğer sütunlar için de geçerli. Adet hariç.)
TARİH ARALIĞI: 01.01.2013-31.01.2013 OLAN
POLİÇE/TEKLİF: Teklif VEYA Poliçe VEYA Tümü

Yani süzme kriterine dahil edilen bütün alanlardaki verileri süzüp "Veri Aktar" sayfasına gönderecek. kriteri seçilmeyen alan ise, diğer opsiyonel seçeneklerle birlikte tümünü getirecek.

ÖZETLE AMAÇ:

Girilen tarih aralığında bir şube kaç adet teklif almış, kaç adet poliçe yapmış.
Girilen tarih aralığında bir sorumlu kaç adet teklif vermiş, kaç adet poliçe yapmış.

Bunları görmek. "Veri Aktar" sayfası sadece alttoplamları vereceğinden, bu sayfa için daha pratik bir sayfa yapabilirsiniz. Arkadaşlar biraz ayrıntılı anlatmaya çalıştım ama sadece "ÖZETLE AMAÇ" başlığı altında ne isteğimi anlamışsınızdır. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.


NOT: DOSYA EKİNDE YAPMAK İSTEDİĞİM EXCEL TABLOSU YER ALIYOR.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

aşağıdaki linkde mesaj28 ve mesaj29 u inceleyiniz.

http://www.excel.web.tr/f14/komur-takip-i-lemi-t134595/sayfa3.html

Bu linkteki program gibi birşey işinizi çözer mi?
Linkteki programı indirdiğinizde bilgisayarınızda C sürücüsüne değil D sürücüsüne kurunuz.



NBATMAN Arkadaşım merhaba

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Verdiğin linki inceledim. D sürücüsüne yüklemeye çalıştım. Programı yüklemeye çalıştığımda bir çok hata veriyor ve yükleme tamamlanmıyor. Mesela NBATMAN klasörü dizin içine atmıyor.

"Microsoft .NET Framework 4.5 bu işletim sisteminin zaten bir parçası. .NET Framework 4.5 yeniden dağıtılabilir paketini yüklemeniz gerekmiyor." gibi uyarılar veriyor.

Resimdeki görüntülere baktığımda, buna benzer birşey istiyorum. Fakat bu program birden fazla kullanıcının bilgisayarında olacağından, her akşam tüm kullanıcıların girdikleri verileri bendeki veri tabanında toplamam gerek. Diğer kullanıcılar gerekirse teslim ettikten sonra hergün verileri silebilir.

Dosya ekinde istediğime yakın bir program var. Bunu incelersen, benim istediğim mantığa yakın. Uygulayabilseydim ekteki dosyayı kendi istediğim programa göre uygulardım ama VBA konusunda pek bilgim olmadığından şu an yapamam. Bu programın, çalıştığım işyerinde aciliyeti var. Yeterince zamanım olsaydı mutlaka bir yolunu bulurdum.

Zahmet olacak ama rica etsem bunu benim için yapar mısın? Gerçekten çok önemli. Yapıp gönderirsen kodları inceleyerek mantığını zaman içinde anlayabilirim. Bir kez daha teşekkür ederim.
__________________
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
NBATMAN arkadaş

Konu ile ilgili yardımı bekliyorum. Veya bu konuda yardım edebilecek arkadaşlar, gerçekten acilen lazım.
 
Yardimci olursaniz sevinirim///

Excel.de visual basic de kod yazmaya yeni basladim. uzerinde calistigm bir is var fakat amator olmamdan da kaynakli malum bircok sorunla karsilasiyorum. bir kismini cozdum ama cozemediklerim var.
birincisi 2. ve 3. textbox.daki verileri 4.textbox.da toplatamadim. hatayi da soyle veriyor 2.ve3.textbox.daki verileri yanyana yazarak 4.textbox a yaziyor.
ikinci sorun; nem oranini girmedigimde nem oranini giriniz diye mesaj vermesini sagladim fakat o mesaj ciktiginda tamama tikladigimda program tamamen kapaniyor. bu sorun ayni mesaj sistemini yaptigim diger dolar kuru ve tonaj bilgisi icinde yapiyor. Lutfen yardimci olun, simdiden cok cok tesekkur ederim.

yanlis yerde bu mesaji yayinladiysam da dogru yere yonlendirin lutfen tesekkur ederim.
 

Ekli dosyalar

Excel.de visual basic de kod yazmaya yeni basladim. uzerinde calistigm bir is var fakat amator olmamdan da kaynakli malum bircok sorunla karsilasiyorum. bir kismini cozdum ama cozemediklerim var.
birincisi 2. ve 3. textbox.daki verileri 4.textbox.da toplatamadim. hatayi da soyle veriyor 2.ve3.textbox.daki verileri yanyana yazarak 4.textbox a yaziyor.
ikinci sorun; nem oranini girmedigimde nem oranini giriniz diye mesaj vermesini sagladim fakat o mesaj ciktiginda tamama tikladigimda program tamamen kapaniyor. bu sorun ayni mesaj sistemini yaptigim diger dolar kuru ve tonaj bilgisi icinde yapiyor. Lutfen yardimci olun, simdiden cok cok tesekkur ederim.

yanlis yerde bu mesaji yayinladiysam da dogru yere yonlendirin lutfen tesekkur ederim.

Sn. Ahmetsinan33,

excele yeni başlayan birisi olarak zamanında benimde yaptığım bir hatayı yapmışsınız. VBasic kodlamada olmazsa olmaz değişkenler konusuna,matematiksel işleçler ve,if-then-else,for-next gibi karşılaştırma ve döngüsel kavramları öğrenmeniz ve bol bol deneme yaptıktan sonra bir projeye yönelmeniz hem daha az yorulmanıza hemde az vakit harcamanıza neden olacaktır. Ben bu seferlik kodları sizinde dosyanızda olması gerektiği gibi (tabiki kendime göre) uyarladım. Siz kendi kodlarınızı aşağıdaki kodlama mantığını dikkate alarak yeniden inşaa edebilirsiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton3_Click()
Dim değ1 As Currency
Dim değ2 As Long
Dim değ3 As Long
Dim değ4 As Long
Dim değ5 As Long
Dim değ6 As Long
Dim değ7 As Long
Dim değ8 As Long
Dim değ9 As Long
Dim değ10 As Long
Dim değ11 As Long
Dim değ12 As Long
Dim değ13 As Long
Dim değ14
Dim değ15 As Currency

If ComboBox3.Text = "" Then
    MsgBox "Lütfen Nem Değeri Seçiniz"

    Else

        If ComboBox5.Text = "" Then
        MsgBox "Lütfen Dolar Kurunu Giriniz..."

            Else

                If ComboBox6.Text = "" Then
                MsgBox "Lütfen Tonaj Girdisini Yazınız..."

                    End If
                        End If
                             End If

değ1 = ComboBox3.Value
değ2 = ComboBox6.Value
değ3 = ComboBox1.Value
değ4 = ComboBox2.Value
değ10 = ComboBox4.Value
değ15 = ComboBox5.Value
değ17 = 1000

                    tb2.Text = değ1 * değ2
                    değ5 = tb2.Text
                    değ6 = tb12.Text
                    tb3.Text = değ5 * değ6
                    değ7 = tb3.Text
                    tb4.Text = (değ4 - değ3) * değ5
                    değ8 = tb4.Text
                    tb5.Text = değ7 + değ8
                    değ9 = tb5.Text
                    tb6.Text = değ9 / değ10
                    değ11 = tb6.Text
                    değ12 = tb16.Text
                    tb7.Text = değ11 * değ12
                    değ13 = tb7.Text
                    tb8.Text = (değ13 / 1000) * (değ2 / 1000) * değ17
                    değ14 = tb8.Text
                    tb9.Text = değ14 * değ15
                    
                    
                  End Sub
 
Son düzenleme:
Değişken tanımlaramında Türkçe karakterler kullanmazsanız iyi olur.:cool:
 
Değişken tanımlaramında Türkçe karakterler kullanmazsanız iyi olur.:cool:

Haklısınız. Uyarı için teşekkür ederim.

Hocam sizde bilirsiniz ki; Ustaya sormuşlar "nasıl usta oldunuz" diye, Ustanın cevabı "Hata yapa yapa" şeklinde olmuş. Usta olmak yolunda naçizane devam ediyoruz. Bu konularda sizin elinize su dökemeyiz.

Fakat bunu, konuda yeni olan arkadaşın farkındalığını artırmak için yapmıştım. Kendisine referans olarak sunduğum değişkenler konusunu inceledikçe, sizinde bahsettiğiniz gibi bir takım programlama kurallarını daha iyi kavrar düşüncesindeyim. Benim yaptığım gibi bu basit hatayı yapmaz inşallah.:)
 
Anladım.
Kolay gelsin.:cool:
 
Geri
Üst