Makro etkinleştirme ve excel dosyası kilitleme

Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
arkadaşlar merhaba,

ben bir excel çalışması yaptım ve bu diğer firmalara gönderilecek.gönderilen bu excel dosyalarının üzerinde hiç bir değişiklik yapılmasını istemiyorum,yani bir nevi modifiyeye kilitlemek istiyorum bu mümkün mü??

Diğer sorum - benim bilgisayarda yaptığım düşük güvenlik ayarıyla makro direk açılıyor fakat diğer bilgisayarlar programı açtıkları zaman onlara soruyor makro etkinleştirme sorusu soruyor.ben diğer bilgisayarlarında bu soruyu sormadan insanların direk programı açmalarını istiyorum?mümkün mü??

şimdiden teşekküler...

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Araçlar/Koruma/Sayfayı Koru seçeneği ile sayfaları korumaya alabilirsiniz. İsterseniz parola koyarak korumanın kaldırılmasına engel olabilirsiniz. Bu işlemi her sayfa için yapmalısınız. Bu durumda hiçbir hücrede değişiklik yapılamaz. Eğer bazı hücrelerde değişiklik yapılmasına izin vermek isterseniz, bu hücreleri seçtikten sonra Biçim/Hücreler/Koruma sekmesindeki kilidi kaldırmalısınız.
"...diğer bilgisayarlarında bu soruyu sormadan insanların direk programı açmalarını istiyorum?" demişsiniz.
Mümkün değil. Mümkün olsaydı haberiniz olmadan bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılımları çalıştırmak çok kolay olurdu. Örneğin 3-4 satırlık bir kodla haberiniz olmadan bilgisayarınıza format atmak mümkün olurdu.
Hoşçakalın.