• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro bir tuşla aktif bir tuşla pasif olsun

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alihan43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
türkçe
merhaba arkadaşlar

Makrolarla yaptığım bir program var. bu programı emaille hergün 5-10 kişiye gönderiyorum. gönderdiğim kişiler makrodan dolayı dosyayı ya açamıyorlar yada makroları etkinleştir-etkinleştirme seçeneği çıktığında karar veremiyorlar. bende her email gönderdiğimde vb ye girip bütün makraları tek tek pasifisize etmek zorunda kalıyorum bu hem zaman alıyor hem de bazen hatalara neden oluyor.
Benim istediğim örneğin F8 tuşuna basayım makrolar pasif olsun F9 tuşuna basayım makrolar aktif olsun böyle bişey olabilirmi
bende bu tuşları kullanarak rahat rahat email gönderebileyim.
Teşekkür ederim.

Macroları pasif yapma

Ekteki örnekte mail atmadan öce pasif makrosunu bir kere çalıştırıp dosyanızı mail atarsınız,
Module1'i incelersiniz.

Yada Tüm modülleri silen makro kullanmanız gerekir

Ekli dosyalar

merhaba arkadaşlar

Makrolarla yaptığım bir program var. bu programı emaille hergün 5-10 kişiye gönderiyorum. gönderdiğim kişiler makrodan dolayı dosyayı ya açamıyorlar yada makroları etkinleştir-etkinleştirme seçeneği çıktığında karar veremiyorlar

Sayın alihan43

Programı e-mail ile gönderiyorum diyorsunuz.
Gönderdiğiniz kişiler makroları kullanmıyor mu ?
Yani dosyada işlem yapmıyorlar mı ?

sayın kuman
gönderdiğim kişiler makroları kullanmalarına gerek yok sadece hergün girilen değerlere bakıyorlar dosyada herhangi bir işlem yapmıyorlar yani makroları kullanmıyorlar

Sayın F Desat;
dosyayı inceledim fakat makroları pasif tuşuna basmama rağmen tekrar dosyayı kapatıp açtığımda makroları etkinleştirip etkinleştirmeyeceğimi soruyor. Oysaki ben hiç sormasın istiyorum. benim Makro güvenlik ayarı orta derecede email gönderdiklermin makro güvenlik seviyesi yüksek derece olduğu için makroları kapatmak istiyorum

Böyle bir işlem yapılır mı ?
Bilemiyorum.

Pratik yöntem ;
e-mail göndereceğiniz sayfayı, VBA ile yeni bir kitap olarak kaydedersiniz bu kadar.

Sizin söylediğiniz gibi bir yöntem var ise bekleyelim, belki alternatif çözümler gelebilir.

Merhaba,

Eğer 2007 ve sonrası bir excel versiyonu kullanıyor olsaydınız bu işlemi dosyanızı makro içermeyen kitap olarak kayıt ederek aşabilirdiniz.

2003 versiyonda iki alternatifiniz var.

1- Dosyanızdaki tüm sayfaları boş bir kitaba kopyalayarak mail atabilirsiniz. Böylece makrolar asıl dosyanızda kalır.

2- Dosyanızı mail atarken içindeki makroları silerek gönderebilirsiniz. Bu işlemde de yeni bir kitap oluşturulacağı için asıl dosyanız bozulmayacaktır.

dosyayı kopyalayıp masaüstüne aldım ve bütün makroları silince oldu
teşekkür ederim korhan bey çok pratik bir çözüm oldu.

Geri