• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ana sayfa içinde yeni çalışma sayfası açabilme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
Merhaba arkadaşlar ,

Ekte mali analiz programında , geçmiş yıl mizan ve güncel mizan şeklinde iki buton ekledim ve bu butonlara basınca yeni bir çalışma sayfası açılması istiyorum nasıl yapa bilirim ,

buradaki amaç bilanço ve gelir tablosunu verileri manuel elle girmeden çalışma sayfasına mizanı ekleyip bilanço girişindeki bölüme düşey ara formülü koyup otomatik yapmak

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki kodları bir MODÜL'e yapıştırdıktan sonra,
ilgili düğmeye sağ tıklayıp MAKRO ATA'yı seçtiğinizde açılan pencereden ilgili makro adını seçerek ilişkilendirin.

Kodlar, ANAMENU sayfasının hemen sonrasına yeni sayfa oluşturur ve adlandırır.
Kullanılacak sayfa adlarını değiştirebilirsiniz elbette.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B][COLOR="RoyalBlue"]Sub gecmis_yil_mizan()[/COLOR][/B]
    isim = "[COLOR="Red"]GEC.YIL MIZAN[/COLOR]": Sheets.Add After:=Sheets("ANAMENU"): ActiveSheet.Name = isim
[COLOR="royalblue"][B]End Sub

Sub guncel_mizan()[/B][/COLOR]
    isim = "[COLOR="red"]GUNCEL MIZAN[/COLOR]": Sheets.Add After:=Sheets("ANAMENU"): ActiveSheet.Name = isim
[B][COLOR="royalblue"]End Sub[/COLOR][/B][/FONT]

Merhaba.

Aşağıdaki kodları bir MODÜL'e yapıştırdıktan sonra,
ilgili düğmeye sağ tıklayıp MAKRO ATA'yı seçtiğinizde açılan pencereden ilgili makro adını seçerek ilişkilendirin.

Kodlar, ANAMENU sayfasının hemen sonrasına yeni sayfa oluşturur ve adlandırır.
Kullanılacak sayfa adlarını değiştirebilirsiniz elbette.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B][COLOR="RoyalBlue"]Sub gecmis_yil_mizan()[/COLOR][/B]
    isim = "[COLOR="Red"]GEC.YIL MIZAN[/COLOR]": Sheets.Add After:=Sheets("ANAMENU"): ActiveSheet.Name = isim
[COLOR="royalblue"][B]End Sub

Sub guncel_mizan()[/B][/COLOR]
    isim = "[COLOR="red"]GUNCEL MIZAN[/COLOR]": Sheets.Add After:=Sheets("ANAMENU"): ActiveSheet.Name = isim
[B][COLOR="royalblue"]End Sub[/COLOR][/B][/FONT]

Ömer bey merhaba , hızır gibi yetiştiniz çok teşekkür ederim , programda GİRİŞ 2 Bilanço girişine düşey ara formülünü yazacağım ama güncel mizan geçmiş mizan sayfası aşağıda sheet lerde gözükmediği için formülü yazamıyorum ve o safyalardan ana sayfaya geçemiyorum dosyanın güncelini ekledim teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Söylediğinizi anlayamadım ama öncelikle şunu belirtmem gerek;
sayfa koruması şifreli hücrelere müdahele edilemiyor.
(Gerçi ben şifreyi kaldırdım ama forum kuralları bakımından da
bildiğim kadarıyla şifreli dosya ile destek istenmesi pek doğru değil neticede ve
diğer forum üyelerinin de konu/ek belgelerden yararlınması bakımından şifresiz belge yüklemenizi öneririm.
)

Sorunuz tam olarak nedir?
ANAMENU sayfasındaki GEÇMİŞ YIL İZAN ve GÜNCEL MİZAN sayfası oluşturulmadan,
oluşturulduğunda o sayfalardan veri çekmek üzere Giris2_BILANCO sayfasına formül mü yazmaya çalışıyorsunuz,
eğer öyleyse hangi hücrede tam olarak ne elde etmek istiyorsunuz?
Yazacağınız formülün adresi ve maksatını söyler misiniz?
.

Sorunuz tam olarak nedir?
ANAMENU sayfasındaki GEÇMİŞ YIL İZAN ve GÜNCEL MİZAN sayfası oluşturulmadan,
oluşturulduğunda o sayfalardan veri çekmek üzere Giris2_BILANCO sayfasına formül mü yazmaya çalışıyorsunuz,
eğer öyleyse hangi hücrede tam olarak ne elde etmek istiyorsunuz?
Yazacağınız formülün adresi ve maksatını söyler misiniz?
.[/SIZE][/QUOTE]

ömer bey bir arkadaş bu programı yapmış bizim meslektaşlar için faydalı bir program bu sorunumu hallettikten sonra forumdan sileceğim , sorunum aslında bilanço ve gelir tablosu kısmını manuel yapmış dolasıyla bir rapor almak için 100 kasadam 770 genel yönetim giderlerine kadar manuel girmek işi uzatıyor , meslektaş olarak sanırım beni çok iyi anlarsınız ki her defasında bir ton iş yükü

ilk olarak yapmak istediğim geçmiş yıl ve güncel mizan ekledim bu mizanlardan bilanço ve gelir tablosu girişine düşey ara formülü kullanmak

örneğin bilanço giriş sayfasındaki 100 kasa yanına güncel mizandaki 100 kasa yazılması
aynı işlemi gelir tablosu girişinde de yapmak

makrolu olduğu için çalışma sayfası gibi altta giriş bilanço , giriş gelir tablosu , güncel mizan , geçmiş yıl mizan yazamadığı için düşey ara formülünü kodlayamıyorum tek tek sadece bu şekilde oradaki butonların altta çalışma sayfası gibi yapa bilirseniz sizi uğraştırmadan ben o sayfalarda düşeyaraformülü ile diğer sayfalardan verileri kodlaya bilirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şu anda dosyalara bakamam ancak hatırladığım kadarıyla altta sayfa adları görünmüyordu.
Bunları görünür kılmak için; excel -> seçenekler -> gelişmiş -> sağ tarafta altlarda "Sayfa Sekmelerini Göster"in
yanındaki kutucuğu işaretlemeniz yeterli olur. Buna göre formülleri oluştururken sayfalar arasında geçişler yapabilirsiniz.
.

Şu anda dosyalara bakamam ancak hatırladığım kadarıyla altta sayfa adları görünmüyordu.
Bunları görünür kılmak için; excel -> seçenekler -> gelişmiş -> sağ tarafta altlarda "Sayfa Sekmelerini Göster"in
yanındaki kutucuğu işaretlemeniz yeterli olur. Buna göre formülleri oluştururken sayfalar arasında geçişler yapabilirsiniz.
.

araştırma yaptım bulamamıştım ama söylediğiniz şekilde yaptım bu kadar basit olacağı aklıma gelmezdi çok teşekkürler :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri