• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makine performansları analizi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
HERKESE GÜNAYDIN ARKADAŞLAR.GÜNLERDİR CEVABINI ALAMADIĞIM BU SORUNUN CEVABINI BİR TÜRLÜ BULAMADIM.SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARLA BU KONUYU PAYLAŞTIM BELKİ SİZLER SAYESİNDE ÇÖZÜMÜNÜ BULABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ekte göndermiş olduğum excel tablosunda ürün kodunu girdiğimde ürün ismi çıkmıyordu.şimdilik bir sorun yok ama asıl sorun üretim adedini girdiğimde performansı vermemesi.eğer bu tablo sizlerin yardımıyla çalışırsa sizlerede çok yardımcı olacaktır makine performansı hesaplaması konusunda.....

İYİ GÜNLER İYİ ÇALIŞMALAR HERKESE HAYIRLI HAFTALAR

Ekli dosyalar

Sorunuzu bir örnek yardımıyla anlatmaya çalışın.

şablon kısmında ürün kodlarını girdğimde isimler çıkmıyordu bir arkadaş yardımıyla şimdilik onu çözdük.bu seferde şablon kısmında üretilen adedi yazdığımda performansı göremiyorum.yani aşağıda performans kalite oranı kullanabilirlik değerlerini etkilemiyor.ilginiz için şimdiden tşkrler:)

B39 içindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirip deneyin.
Kod:
=ETOPLA(BH8:BH37;">0")

Hamitcan bey günaydın. Ilginiz için tekrar tşkrler. B39 içindeki formül derken b 39 bölümünde hangisini değiştireyim.isterseniz siz bir uyarlayın sayfada örneğini sizin yaptığınız şekilde uyarlayark gönderin isterseniz

Hamitcan bey şimdi söylediğinizi uyarladım.bir an anlayamamıştım formülünüzü.isterseniz son haliyle bakabilirisniz.yalnız neden performans yüksek çıkıyor acaba

Ekli dosyalar

Formüllerinizi tek tek inceleyin.

hamitcan bey tekrar rahatsız ediyorum sizi ama yine bir takım problem ortaya çıktı.

öncelikle sizin dediğiniz gibi formülü uyarladığımda her ürünün performanslarını etkilemediğini gördüm.örn.( 595.1103 nolu ürün kodu ). formüle baktığımda bir problem yok gibi görnüyor ama birde siz baksanız inanın çok mutlu olacağım.sizin söylediğinizi gibi formülü uyarlayıp en son haliyle gönderiyorum eki...

şimdiden tşkr ederim

Ekli dosyalar

Benim verdiğim formül sadece toplam hatasını ortadan kaldırmak içindi, diğer formüller ile ilgili hiçbirşey yapmadım ayrıca performans ölçümü için nasıl formüller yazdığınızı bilmiyorum.

Geri