• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MAK çalışıyor fakat MİN çalışmıyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Maksimum fonksiyonu çalışıyor fakat, aynı aralıkta aynı kriterlere uyan minimumu bulamıyor.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Topla.Çarpım da dizeye YANLIŞ giren mantıksal değerler 0 sayısını ürettiği için min. değeri sıfır olarak alıyorsunuz.

Kod:
=MİN(EĞER((BAŞVURULAR!A2:A7047="1. atama")*(BAŞVURULAR!F2:Z7047=4431)*
ESAYIYSA(MBUL("maliye";BAŞVURULAR!B2:B7047));BAŞVURULAR!D2:D7047))
Bu şekilde deneyiniz.Dizi formülüdür..

.

Merhaba,

Topla.Çarpım da dizeye YANLIŞ giren mantıksal değerler 0 sayısını ürettiği için min. değeri sıfır olarak alıyorsunuz.

Kod:
=MİN(EĞER((BAŞVURULAR!A2:A7047="1. atama")*(BAŞVURULAR!F2:Z7047=4431)*
ESAYIYSA(MBUL("maliye";BAŞVURULAR!B2:B7047));BAŞVURULAR!D2:D7047))
Bu şekilde deneyiniz.Dizi formülüdür..

.

Anladım fakat aynı hatayı neden MAK fonksiyonunda almıyorum?

Şöyle düşünün;

İşemler sonunda,

{YANLIŞ/DOĞRU/DOĞRU/DOĞRU/YANLIŞ/DOĞRU/DOĞRU}*{21/65/7/91/32/4/6}

bu iki dizi çarpıma girdikten sonra;

{0/65/7/91/0/4/6}

Bu hali alır. Yani YANLIŞ mantıksal değeri 0 a döndüğü için çarpımdan sonra bu kısımlar 0 değerini alır.

Bu dizideki mak. değeri almak kolaydır. 91 olduğu açıkca gözükür.Fakat 4 olan min. değer dizideki çarpımdan sonra min. değerliğini kaybettiğini görebilirsiniz. Artık dizide 0 değeri olduğu için min. değeri 0 olarak sonuç verir.

.

Anladım fakat aynı hatayı neden MAK fonksiyonunda almıyorum?

.

Sayın Ömer Beyin bilgilerine ek olarak şunları vermek istiyorum.

MIN ve MAX koşullu olarak kullanılmalarına ilişkin formül yapıları aşağıdaki gibi olmalıdır.

MIN için:

=MIN(IF(Alan1=Kriter1;IF(Alan2=Kriter2;IF(Alan3=Kriter3;Alan4)))) --- dizi formülüdür.

=SUMPRODUCT(MIN(IF((Alan1=Kriter1)*(Alan2=Kriter2)*(Alan3=Kriter3);Alan4;Alan4))) ------ dizi formülüdür.

MAX için;

=MAX(IF(Alan1=Kriter1;IF(Alan2=Kriter2;IF(Alan3=Kriter3;Alan4)))) --- dizi formülüdür.

=SUMPRODUCT(MAX(--(Alan1=kriter1)*(Alan2=Kriter2)*(Alan3=Kriter3)*Alan4)) --- Normal formüldür.

.

Geri