• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

madde sıralamalı anket

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Herkese Merhabalar;

5 haneli aynı rakamlardan oluşan 2 sayım var.

1.sayı=35820
2.sayı=85023...gibi

şöyle bir makroya ihtiyacım var:

ikinci sayının birinci rakamına bak birinci sayıda kaçıncı sırada=3
ikinci sayının ikinci rakamına bak birinci sayıda kaçıncı sırada=2
ikinci sayının üçüncü rakamına bak birinci sayıda kaçıncı sırada=5
ikinci sayının dördüncü rakamına bak birinci sayıda kaçıncı sırada=4
ikinci sayının beşinci rakamına bak birinci sayıda kaçıncı sırada=1

o halde aradığım sonuç bunların sırayla birleşimi olan 32541'dir.

İlgilenecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tekrar merhabalar;

Belki sorunun çözümü ile bir uğraşan vardır bilemiyorum.İlgilenmeyi düşünen ama dosyadaki açıklamayı karışık ya da yetersiz bulan varsa açıklama yapabilirim.

Sonuçlanırsa çok faydasını göreceğim bir çalışma olacak eğer bu konu da bu sitedeki sayısız çözülmüş soruların arasına girerse çok sevinirim.

Herkese günaydınlar;

Soruyu daha önce indirenlere bir bilgi 1.mesajdaki soru dosyasını biraz daha basitleştirerek değiştirdim.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
Selamlar,

Excel fonksiyonlarını kullanarak bir çözüm buldum, belki işinizi görür.

e2 hücresine +parçaal($c$2;sütun()-4;1) formülü girin ve i2 hücresi de dahil olacak şekilde sürükleyin. Böylece aranacak sayıları parçalara ayırmış olacağız.

e3 hücresine +bul(e2;$b$2) formülünü girin ve i3 hücresi de dahil olacak şekilde sürükleyin. Böylece bir üstteki hücrede yer alan rakamın aranılan metin içinde kaçıncı sırada olduğunu bulacağız.

Son olarak d2 hücresine +e3&f3&g3&h3&i3 yazarak sonuçları bir araya getirebilirsiniz.

Sayın YaqısıqLı fonksiyonlu çözümünüz için çok teşekkür ederim.Sorum çözümünüzle hallolmuş oldu.Eğer hocalarımızdan biri destek verir de sizin formüllü çözümünüzü makroya çevirebilirse geri kalan ihtiyacımı ekleyebilirim ve dosya son haline erişmiş olur.Sizin çözümünüzü uyguladığım dosyayı ekliyorum.Tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki dosyayı inceleyin.
Sayı içerisinde mükerrer rakam sorun çıkarabilir.

Ekli dosyalar

Sayın YaqısıqLı Sayın Husgvarna;

Çözümleriniz için çok teşekkür ederim.Sayılarım zaten 10000-99999 arasındaki mükerrer rakam içermeyen sayılar bu sayede öyle bir sorunla karşılaşmayacağım.İki çözümde harika oldu ellerinize sağlık..

Geri