• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macronun Çalıştığı Dosyadaki Pc IP numarasını ve Pc adını almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ASMET67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum aşağıdaki şemadaki gibiyse, IP'lerin aynı olması gerekir...... Mac adresleri farklı olmak zorunda tabii

C#:
       (WWW)
         |
         |
     ---------
     | MODEM |
    /---------\
   /           \
  /             \
------      -----------
| PC |      | Telefon |       
------      -----------

Evet. Aynen bu şekilde. Ama ip ler farklı.

Dediğim gibi....... "Lokal" değil de "Public IP" için konuşuyorsak, bahsettiğiniz olay normal bir ev kullanıcısı için tuhaf bir durum.

Eğer bahsettiğiniz durum, şirkette ise o zaman değişiklik gösterebilir.

.

Peki hocam, ben bu ip ye makro kodu ile nasıl erişebilirim ?

* Telefon üzerinden baktığımda zaten görüyorum. Fakat bunu bir değişkende almalıyım.

Benim tarafımda ben şöyle bir kontrol yaptım...

9 No'lu mesajımdaki VBA kodunu çalıştırıp elde ettiğim IP adresini, telefonla girdiğim https://api.myip.com sitesinden aldığım IP adresiyle karşılaştırdım, her ikisi de aynı.....

.

doğrudur,

* wifi ağındaki yani benim kendi ağımdaki Telefonun ip sini almalıyım.

Muhterem arkadaşım, ben anlatamıyorum bir türlü ......

Modeme WiFi veya kablo ile bağlı olarak internete çıkan tüm cihazlar aynı IP adresini (Public IP) alır. Lokal IP'ler farklıdır.....

Dolayısiyle, siz bilgisayardan o VBA kodu ile bilgisayarınız için bulduğunuz IP adresi telefon için de geçerli olmak zorunda. Eğer Modem resetlenirse, muhtemelen servis sağlayacınızdan statik IP almadığınız için (bu özel bir durumdur ve servis sağlayıcı statik IP için ilave ücretler alır) o zaman IP adresiniz tüm cihazlarda yine aynı olmak üzere, değişir.

.

Hocam;

Modem ayarlarından baktığımda, bu ağa bağlanan tüm cihazların ip numarası farklı. biz öncelikle burada anlaşalım.

şu anki durum bu.

Bende diyorum ki ; bu ağ üzerinde bulunan cihazın (Telefon) mac adreside var. Bunun ip numarasını alalım diyorum.

Geri