• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

macro kopyalama hakkında

Excel Vers. ve Dili
6
merhaba arkadaşlar
ben macro ile kopyalama yapmak istiyorum elimde bir tane kod var ama bu kod ile 1 kere kopyalama yapabiliyorum.benim istediğim macroyu her çalıştırdığımda O6:S6 sırayla kopyalaması mesela çalıştırdım O6:S6 kopyaladı tekrar çalıştırdığımda bu sefer O7:S7 aralığını kopyalamak istiyorum makroyu her çalıştırdığımda bir alt hücreyi kopyalıyacak
bunu yapmak için döngü oluşturmak gerekiyor galiba bu kodda ne gibi değişiklik yaparsak istediğim olur

teşekkürler

Sub Worksheet_Activate()
Sheets("liste").Range("O6:S6").Copy
ActiveSheet.Paste Destination:=Worksheets("liste").Range("C2:G2")
End Sub

Pekiiii, makro nereden bilecek hangi hücreleri kopyalayacağını? İp ucu da yok.

Hiç olmazsa örnek dosya ekleyin de insanların kafasında birşeyler oluşsun ve ne yapmak istediğinizi anlasınlar ki çözüm üretebilsinler.

Pekiiii, makro nereden bilecek hangi hücreleri kopyalayacağını? İp ucu da yok.

Hiç olmazsa örnek dosya ekleyin de insanların kafasında birşeyler oluşsun ve ne yapmak istediğinizi anlasınlar ki çözüm üretebilsinler.

Guzel yaklasım bu makro sihirbaz adamın kafasından gecenleri okumalıki uyelerin sorunlarını cozelim uyeleri bazı soruları insanı ister istemez caresiz bırakıyor yardımcı olmak istiyoruz ama buna imkan bile vermiyorlar :)

haklısın necdet bey kusura bakmayın

örnek dosyayı ekliyorum

örnekte göreceğiniz gibi kopyala dügmesine bastığım zaman o6:s6 aralığını kopyalayıp c2:g2 aralığına yapıştırıyor benim istediğim düğmeye her bastığımda bir alt hücreyi kopyalaması
bunu 423 üncü hüceye kadar yapmasını istiyorum
devamlı aynı gücreye yapıştırıcak c2:g2 aralığına

yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Soruyu pek açıklayıcı bulmadım. Mantiken çıkan sayıların kopyalanması gerekir diye düşünüyorum. C2:I2 nin O sütununda son satıra kapyalanması gerekmez mi? Sizin açıklamada tam tersi var, üstelik kopyalanacak yerde de formüller var.

necdet bey ben anlatamadım galiba tekrar anlatmaya çalışayım

benim söylediğim yerlerde formül bulunmuyor

yeni bir örnek ekliyorum bu örnekte kopyalayacağım yeri kırmızı ile yapıştırıcağım yeride mavi ile renklendirdim.ben düğmeye bastığım zaman kırmızı yerden alıp mavi yere yapıştırıyor benim istediğim olay kırmızı ile renlendirdiğim satırın altından devam etmesi yani kırmızı satırı kopyaladı ben tekrar düğmeye tıkladığım zaman alt satırı alıp mavi ile renklendirdiğim yere yapıştırıcak bu işlem her düğmeye bastığım zaman tekrar tekrar bi alt satırı alıp mavi ile renklendirdiği yere yapıştırması

umarım anlatabildim

teşekkürler

Ekli dosyalar

Belki siz anlatıyorsunuz ama ben yine anlamadım.

Bir anlayan elbet bulunur.

:)
tamam necdet bey sağolun

ama anlattığım olay kadar zor değil valla daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum :)

teşekkürler

dosyayı tekrar ekliyorum bu sefer kırmızı yerden alıp yeşil yere kopyalama yapıyorum bu kopyalamayı her makroyu çalıştırdığımda kırmızı satırın altından devam ederek yaptırmak istiyorum.sırayla

Ekli dosyalar

birde bunu denermisin yanlız K1 hücresine başlangıç satırı 6 olarak yazınız.

Sub Makro1()
sat = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 11).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 3).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 15).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 4).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 16).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 5).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 17).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 6).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 18).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 7).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 19).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 11).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 11).Value + 1
End Sub

Sub Makro1()
sat = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 11).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 3).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 15).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 4).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 16).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 5).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 17).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 6).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 18).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(2, 7).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, 19).Value
Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 11).Value = Sheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 11).Value + 1
End Sub

Son düzenleme:
Dosyanız ekte.:cool:

Ekli dosyalar

evren bey teşekkürler daha hoş olmuş :)

Geri