• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Macro ile sayfaları şifreleme

Excel Vers. ve Dili
2013 İNGİLİZCE
Merhaba;

Bir excel dosyası üzerinden 6 kişiye bir rapor göndermem gerekiyor. Ancak bu 6 kişi sadece bu excel dosyasında sadece kendileriyle ilgili olan sayfayı görmeleri gerekiyor.

Ekte ilettiğim örnek dosyada 6 kişinin adıyla oluşturulmuş 6 sayfa var ve 2 tane de kendime ait satış ve sipariş adlarıyla sayfalar var.

Bu excel dosyasının tümünü bu 6 kişiye göndermem gerekiyor ancak bu 6 kişi sadece kendi adlarına kayıtlı olan sayfaları görmeleri gerekiyor.

Yani kişiler bu dosyayı alıp açtığında şifre girerek kendi adlarına ait sayfaları görsünler istiyorum.

6 sayfanın dışındaki satış ve sipariş datalarını da sadece benim şifre ile girip benim kontrolümde olsun istiyorum.

Bildiğim kadarıyla bu şifreleme işlemi macro ile yapılabiliyor. Ancak tam olarak kodlama yapamadım.

Rica etsem yukarıda bahsettiğim gibi bu şifreleme işlemini macro ile yazabilir misiniz?

Not: Kişilerin adlarının olduğu dosya içine şifreleri yazdım kendime ait olan şifrede 12345 olarak alabilirsiniz, sonrasında ben değiştiririm.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bildiğim kadarıyla bu şifreleme işlemi macro ile yapılabiliyor.

Excel'de bir çok şifreleme yolu makro yardımı ile yapılabilir. Ancak herhangi bir program gibi çalışmaz , güvenlik derecesi yüksek tutulmuş her excel'de engellenir ve kullanıcıdan onay bekler. Onay vermezse, sayfalar normal olarak açılır ve biraz bilgisi olan bütün sayfaları bulur ve görür.

Mutlak şekilde diğer sayfaların görünmesini garantilemek istiyorsanız sayfadaki veriyi kopyalayın ve boş bir sayfada a1 e sağ tıklayıp açılan menüde sadece veriler seçerek yapıştırın. Bu o sayfadaki verileri taşımış olur ve tek sayfa göndermiş olursunuz.

Diğer şekilde , açabilen her sayfayı görecektir.

Geri