DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Public BsKlasor As String
Sub KlasorOlustur()
Dim Klasor1 As String, _
klasor2 As String, _
i As Long
KlasorSec "Necdet"
BsKlasor = BsKlasor & Application.PathSeparator
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
If Not Klasor1 = Cells(i, "B") Then
Klasor1 = Cells(i, "B")
MkDir BsKlasor & Klasor1
klasor2 = ""
Else
If Not klasor2 = Cells(i, "C") Then
klasor2 = Cells(i, "C")
MkDir BsKlasor & Klasor1 & Application.PathSeparator & klasor2
End If
End If
Next i
MsgBox "İşlem Tamamlanmıştır...."
End Sub
Sub KlasorSec(Necdet As String)
Dim fdBrowser As FileDialog
Set fdBrowser = Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
With fdBrowser
'İlk kullanıma aç
.Title = "Klasör Seçiniz"
.InitialFileName = "C:\"
'İletişim Kutusunu Göster
If .Show Then
BsKlasor = .SelectedItems(1)
End If
End With
End Sub
Teşekkür ederim. Kod çalışıyor.Ekli dosyadaki buton ile Kullanıcının masaüstüne klasörler oluşturur. Deneyiniz.
Necdet hocam teşekkür ederim. Sizin kod da çalışıyor. turist arkadaşın mesajına yazdığım gibi sizin kod da yol gösterilmesine rağmen sürekli C sürücüsünde klasörleri yaratıyor.Merhaba,
Alternatif olsun.
Kod:Public BsKlasor As String
Kod:Sub KlasorOlustur() Dim Klasor1 As String, _ klasor2 As String, _ i As Long KlasorSec "Necdet" BsKlasor = BsKlasor & Application.PathSeparator For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row If Not Klasor1 = Cells(i, "B") Then Klasor1 = Cells(i, "B") MkDir BsKlasor & Klasor1 klasor2 = "" Else If Not klasor2 = Cells(i, "C") Then klasor2 = Cells(i, "C") MkDir BsKlasor & Klasor1 & Application.PathSeparator & klasor2 End If End If Next i MsgBox "İşlem Tamamlanmıştır...." End Sub
Kod:Sub KlasorSec(Necdet As String) Dim fdBrowser As FileDialog Set fdBrowser = Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker) With fdBrowser 'İlk kullanıma aç .Title = "Klasör Seçiniz" .InitialFileName = "C:\" 'İletişim Kutusunu Göster If .Show Then BsKlasor = .SelectedItems(1) End If End With End Sub
Necdet hocam teşekkür ederim. Sizin kod da çalışıyor. turist arkadaşın mesajına yazdığım gibi sizin kod da yol gösterilmesine rağmen sürekli C sürücüsünde klasörleri yaratıyor.
Sizin kodu da, kullanıcının göstereceği yerde (masa üstü, flash bellek, usb vb) yaratılması şeklinde düzeltme yapılabilirmi?
Evet hocam klasörü nerede oluşturulacağını soruyor ancak gösterilen yerde kayıt oluşmuyor. Sürekli olarak C sürücüsünde oluşuyor klasörler.Ben de sizin dediğiniz gibi yaptım zaten. Siz belirliyorsunuz.
Public BsKlasor As String
Hocam özür, kod dediğiniz gibi sorunsuz çalışıyor. Kodu modüle hatalı olarak almışım. Tüm kod bloğunu tek bir modüle koyup bir butona atayınca sorunsuz çalıştı.Ben de sizin dediğiniz gibi yaptım zaten. Siz belirliyorsunuz.
Eyvallah hocam.Verdiğim kodlarda for döngüsünü 1 den değil 2 den başlatın olsun bitsin.
Teşekkür ederim arkadaşım.Merhaba,
Ekteki dosyayı inceler misiniz? Sanırım işinizi çözecektir.
A-ÜLKE
B-ŞEHİRC-GRUPD-İLÇEE-BİRİM
Şeklinde alt klasörleri oluşturabiliyorsunuz. Bi kaç denemeden sonra mantığını daha iyi anlarsınız.
Kolay gelsin...