• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

macro ile formul yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
ekli dosyayı incelerseniz sevinirim

formulde bir eksiklik vardı formulu sonradan macro syntax dosyasından ilgili yere yapıştırıyorum fakat excelde doğru hesaplayan formul yapıştırınca hata veriyor kodda nereyi düzeltmeliyim?

Ekli dosyalar

Satırı aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
    Range("P3").Select
    ActiveCell.FormulaR1C1 = _
        "=IF(RC[-12]=""Elif Yasemin Çetin"",""YASEMİN"",IF(RC[-12]=""Aslı ERDA"",""ASLI"",IF(RC[-12]=""Emre Ordu"",""EMRE"",IF(RC[-12]=""RESUL DURMUŞ"",""RESUL"",IF(RC[-12]=""Fatih ARSLANARGIN"",""FATİH"",IF(RC[-12]=""Mustafa Selçuk Akalan"",""MUSTAFA"",""""))))))"

buradaki hata rc sitilinden mi kaynaklanmaktadır acaba , devamlı bu hata ile karşılaşıyorum ben formulleri sonradan değiştiremicekmiyim bu macrolarda

Merhaba.

Kod:
    Range("P2").Select
    ActiveCell.Formula = _
        "=IF(D2=""Elif Yasemin Çetin"",""YASEMİN"",IF(D2=""Aslı ERDA"",""ASLI"",IF(D2=""Emre Ordu"",""EMRE"",IF(D2=""RESUL DURMUŞ"",""RESUL"",IF(D2=""Fatih ARSLANARGIN"",""FATİH"",IF(D2=""Mustafa Selçuk Akalan"",""MUSTAFA"",""""))))))"

şeklinde girebilirsiniz.

"ActiveCell.FormulaR1C1" yerine "ActiveCell.Formula"

Hatta Range("P2") yerine Range("P2:P5000") de olabilir.

veya

Kod:
 [P2] = "=IF(D2=""Elif Yasemin Çetin"",""YASEMİN"",IF(D2=""Aslı ERDA"",""ASLI"",IF(D2=""Emre Ordu"",""EMRE"",IF(D2=""RESUL DURMUŞ"",""RESUL"",IF(D2=""Fatih ARSLANARGIN"",""FATİH"",IF(D2=""Mustafa Selçuk Akalan"",""MUSTAFA"",""""))))))"

Kod:
 [P2:P5000] = "=IF(D2=""Elif Yasemin Çetin"",""YASEMİN"",IF(D2=""Aslı ERDA"",""ASLI"",IF(D2=""Emre Ordu"",""EMRE"",IF(D2=""RESUL DURMUŞ"",""RESUL"",IF(D2=""Fatih ARSLANARGIN"",""FATİH"",IF(D2=""Mustafa Selçuk Akalan"",""MUSTAFA"",""""))))))"

tşk ederim saolun :))

Geri