• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

maaş programındaki hatayı düzeltmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
ekleyeceğim dosyayı makroları devre dışı bırakıp çalıştırdığımızda asıl hesaplama verileri ortaya çıkıyor makroları etkinleştirerek çalıştırıp maaş döküm hesapla butonuna basınca katsayıları değiş diye bir buton var ancak user form 3 teki text box 1 ve 3 e ondalık sayı girmek mümkünken text box 2ye ana sayı giriliyor maaş taban aylık katsayısı 0,86251 dir bunun hesaplama sistemi =0,86251*1000=862,51 taban aylık çıkar. userform 3 teki text box 2 ye nasıl ondalık sayı girilir ve bunlar hangi formülle sayfa 1deki b1-b2-b3 gibi hücrelere geliyor çözemedim ben elle müdahale yolu ile kendi maaşımı net hesapladım ancak elle müdahale yerine userform3 teki text box 2ye ondalık sayı girişinin mümkün olmasını ve diğer kodların buna olumlu bakmasını hesapla butonununa basınca aksilik çıkmamasını istiyorum saygılarımla.

makroları devre dışı bıraktığınızda vba tamamen açık geliyor yardımcı olabilecek herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sayfa1 deki B1,B2,B3 hücreleri sayı olarak gözükmüyor sorun oradan kaynaklanıyor bu durumda

hücreleri biçimlendir/sayı/ondalık basamak sayısı

6 altı yapın

sonra katsayılırı yeniden girip deneyin

olmadı

Sayfa1 deki B1,B2,B3 hücreleri sayı olarak gözükmüyor sorun oradan kaynaklanıyor bu durumda

hücreleri biçimlendir/sayı/ondalık basamak sayısı

6 altı yapın

sonra katsayılırı yeniden girip deneyin

sayın halit bey dediğinizi yaptım ama olmadı sorun başka bir yerde fakat nerde? makroları devre dışı bırakıp açıldığında kullanılan sayfalarda çeşitli kodlar var fakat benim aradığım userform 3 teki text box 1 2 ve 3 e yazılan sayıların hangi bağlantı ile sayfa 1 b1-2 ve 3 e geldiği user form3 sağ tıkladığımda view code değimde ordaki bağlantıyı buluyorum ancak düzeltmeyi nasıl yapcağımı çözemedim ilginize teşekkür ederim sayın halit3.

Son düzenleme:
sayın halit bey dediğinizi yaptım ama olmadı sorun başka bir yerde fakat nerde? makroları devre dışı bırakıp açıldığında kullanılan sayfalarda çeşitli kodlar var fakat benim aradığım userform 3 teki text box 1 2 ve 3 e yazılan sayıların hangi bağlantı ile sayfa 1 b1-2 ve 3 e geldiği user form3 sağ tıkladığımda view code değimde ordaki bağlantıyı buluyorum ancak düzeltmeyi nasıl yapcağımı çözemedim ilginize teşekkür ederim sayın halit3.

Ben dosyanı ekliyorum.

Sayfa1 de CommandButton1 düğmesine tıkla işlem yap

Ekli dosyalar

Halit bey bu seferde asgari geçim ind. ile gelir vergisi hesaplama formulü alt üst oluyo? rakam yerine bu çıkıyor ?#DEĞER!? bence bu konu çözümsüz bu işte başka bir karışıklık var . ama ilginize gerçekten teşekkür ederim sayın halit3.

Son düzenleme:
Halit bey bende kod hatası verdi. neden acaba ?
Private Declare Function Ses Lib "winmm.dll" Alias "sndPlaySoundA" _
(ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long

Halit bey bu seferde asgari geçim ind. ile gelir vergisi hesaplama formulü alt üst oluyo? rakam yerine bu çıkıyor ?#DEĞER!? bence bu konu çözümsüz bu işte başka bir karışıklık var . ama ilginize gerçekten teşekkür ederim sayın halit3.

Kaydet düğmesine ait kodu bununla değiştir. birde F1 hücresindeki değer yanlış 796.5 olarak gözüküyor siz onu 796,5 olarak düzeltin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
For a = 1 To 4
If Controls("Textbox" & a) = "" Then
MsgBox "VERİ GİRİŞİ EKSİKTİR"
Exit Sub
End If
Next
Unload UserForm3
Sheets("Sayfa1").Select
Range("B1").Value = TextBox1.Text
Range("B2").Value = TextBox2.Text
Range("B3").Value = TextBox3.Text
Range("F1").Value = TextBox4.Text
Range("C25").Value = TextBox5.Text
Range("B24").Value = TextBox6.Text
End Sub

Halit bey bende kod hatası verdi. neden acaba ?
Private Declare Function Ses Lib "winmm.dll" Alias "sndPlaySoundA" _
(ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long

Dosya bana ait değil tam olarak bilmiyorum ama winmm.dll dosyasını bulup sistem32 klasörüne koyup entegre etmeniz gerekiyor galiba

halit bey dediğinizi deniyecem ancak şöyle bişi buldum sorun bu olabilirmi yoksa bunu sizmi eklediniz?
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox1.Value = Format(Sayfa1.[B1], "0.000000") * 1
TextBox2.Value = Sayfa1.[B2]
TextBox3.Value = Format(Sayfa1.[B3], "0.000000") * 1
TextBox4.Value = Sayfa1.[F1]
TextBox5.Value = Sayfa1.[C25]
TextBox6.Value = Sayfa1.[B24]
End Sub
bu neyi ifade eder?

Evet ben ekledim onun sorun olacağını düşünmüyorum.

halit bey çok teşekkür

Kaydet düğmesine ait kodu bununla değiştir. birde F1 hücresindeki değer yanlış 796.5 olarak gözüküyor siz onu 796,5 olarak düzeltin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
For a = 1 To 4
If Controls("Textbox" & a) = "" Then
MsgBox "VERİ GİRİŞİ EKSİKTİR"
Exit Sub
End If
Next
Unload UserForm3
Sheets("Sayfa1").Select
Range("B1").Value = TextBox1.Text
Range("B2").Value = TextBox2.Text
Range("B3").Value = TextBox3.Text
Range("F1").Value = TextBox4.Text
Range("C25").Value = TextBox5.Text
Range("B24").Value = TextBox6.Text
End Sub

İlk haline denedim ve mükemmel sonuç çok teşekkür ederim halit bey çok ama çok. saygılarımla.

Sayın Ercan Çelikoğlu,
Sayın halit3;

Emek, katkı ve paylaşımlarınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Geri