• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maaş Listesi Aktarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan htsumer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Maaş programının verdiği Ekli dosyada bir çok hücre birleştirilmiş ve sayılar metin formatında. Ben bunu Sayfa 2'deki formata aktarmak istiyorum ama bu çok uzun sürüyor. Sayıları metinden sayı formatına dönüştürmek birleştirilmiş hücreleri çözüp, çok uzuyor..
Tek derdim sayfa2'deki formata Sayfa1'dekileri aktarmak. Sayılar, sayısal formatta olmalı. Teşekkürler

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz:

Kod:
Sub banka()
Set s1 = Sheets("7_Kurum_BankaListesi")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")

son = s1.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
yeni = 5
For i = 17 To son
    If Left(s1.Cells(i, "AL"), 2) = "TR" Then
        s2.Cells(yeni, "C") = s1.Cells(i, "AL")
        s2.Cells(yeni, "D") = s1.Cells(i, "AW") * 1
        s2.Cells(yeni, "E") = s1.Cells(i, "I")
        yeni = yeni + 1
    End If
Next
End Sub

Allah ne muradın varsa versin Eline sağlık tam istediğim gibi olmuş.. Çok Teşekkürler

Kodlarda sorun yok herşey güzel.
Personel kodları yapıştırıp aktarma yapma konusunda sıkıntı çekiyor.Şöyle bir şey yapmak mümkünmü

Bir şablon dosya olsun, Gözat butonu ile programa ait excel dosyasını seçsin ve aktar dediğimizde aktarmayı şablon dosyasının sayfasına aktarsın. Çok zor ise önemli dğil. Kullanmasını bilmeyenler için hazırlamak istedim.

Yapılabilir elbette, ancak beni aşıyor maalesef.

Tamam. Teşekkü rederim. Kendi çabamla yapmaya çalışayım..

Aktarılmayı beceremedim. Sağ tuşa basıp kod görüntüle tıkladıktan sonra çıkan sayfaya kodladıp ama olmadı ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz . kısacası beceremedim

Son düzenleme:
Aktarılmayı beceremedim. Sağ tuşa basıp kod görüntüle tıkladıktan sonra çıkan sayfaya kodladıp ama olmadı ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz . kısacası beceremedim

Excell açıkken Alt+F11 tuşlarına basın Resimdeki sırayı takip edin.
Sonrada sayfaya düğme ekleyerek bağlayın.

Ekli dosyalar

• f11.JPG
    f11.JPG
    63.8 KB · Görüntüleme: 11
Sağ tuşa tıklayıp çıkan sayfada Insert menüsünden Module'yi seçin ve bu kodları oraya yapıştırın. Daha sonra excel sayfasına bir düğme ekleyin ve o düğmeye bu makroyu atayın.

Allah razı olsun ellerinize sağlık

Geri