• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maaş Kalanı Hesaplaması..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izomer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Tüm Excell Web ailesine selamlar saygılar..Benim sorum Maaşların eksik verilmesi yüzünden hesaplanması gereken kalan maaş hesabıdır..her maaş bi sonraki ayın başında verildiğinden kalan hesaplanırken bulunduğumuz ayın ve dolayısıyla sonraki ayların maaşları verilmemiş gibi hesaplanması gerekiyor..yani bulunduğumuz tarih işin içine giriyor..ben hesaplamanın örneğini manual olarak metin isimli kişi için Kalan sütununda hesapladım ekteki örnekteki gibi (5000)..aynı sonucu çıkarması lazım yani..Şimdiden teşekkür ederim..Excell Web ailesine saygılar..

Dosya linktedir..

https://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2TUpmRHUxYXhqV3c/edit?usp=sharing

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı indirebilsem cevap vericem de :)

Şu altın üyelik işini değiştiremez misiniz?
Soru sormak amacıyla koyulan dosyaları okumak ve cevap vermek amacıyla dosya yükleyebilmek serbest olsa forum daha da zenginleşir..

Merhaba.
izomer arkadaş alternatif olarak dosya yükleme sitelerinden birine yükleme yapıp linkini mesajına eklerse görmek mümkün.Aşağıdaki gibi.

İzomer maaşlar

Link oalrak dosyayı ekledim şimdiden teşekkürler..

Metin kişisi için 5000 değerini nasıl bulmamız gerekiyor?

Hesaplama hakkında..

Metin kişisi için 5000 değerini nasıl bulmamız gerekiyor?

metinin maaşı 10000 ..temmuza kadar ödemeler 55000 (yani temmuzda yapılan ödeme aslında haziranın maaşı..her ay ödenen aslında 1 ay evvelinin maaşı ..) ...temmuz dahil 60000 ödenmesi gerekiyordu .. kalan rakam 5000..ödeme tarihlerini baz alan bir tablodur..dolayısıyla maaş alacakları 1 ay evveline kadar toplam maaş (60000) toplanıp bulunduğumuz ayda dahil yapılan ödemelerden çıkarılıp rakam bulunmalı ..

Son düzenleme:
Peki tabloda ocak ayında görünen 8000 aslında aralık ayına ait değil midir? Bu durumda toplam ödenen 55000 değil de 47000 ve kalan da 5000 yerine 13000 olması gerekmez mi?

Ya da aralık da hesaba katılacaksa toplam alacağın 7*10000 = 70000 ve kalanın da 15000 olması gerekmez mi?

Aşağıdaki formül 5000 değerini buluyor bu arada:

Kod:
=((KAÇINCI(METNEÇEVİR(BUGÜN();"aaaa");$C$1:$N$1;0)-1)*$B2)-Q2

Peki tabloda ocak ayında görünen 8000 aslında aralık ayına ait değil midir? Bu durumda toplam ödenen 55000 değil de 47000 ve kalan da 5000 yerine 13000 olması gerekmez mi?

Ya da aralık da hesaba katılacaksa toplam alacağın 7*10000 = 70000 ve kalanın da 15000 olması gerekmez mi?

Haklısınız ama bundan etkilenen ocak ayı olmaz..Yıl sonunda tüm hesaplar sıfırlanacağından Aralık aylarında bakiye kalmaz..aralık sonu hesaplar kapatılır..aralık ayında 2 maaş birden + evvelki aylardan eksik kalanlar verilir ve kapatılır yani..aralık ayını ve kapatmak için ayrı bir formül uygulanması lazım aslında..Biliyorsunuz maaşlar her genelde ay sonu değilde aybaşı verilir o yüzden böyle bir formül istedim..saygılarımla..

Son düzenleme:
Yukardaki formül işe yaradı mı peki?

İşe yaradıysa aralıkta hesap kapatma işi aşağıdaki formülle olur diye düşünüyorum:

Kod:
=((KAÇINCI(METNEÇEVİR(BUGÜN();"aaaa");$C$1:$N$1;0)-EĞER(AY(BUGÜN())=12;0;1))*$B2)-Q2

Son düzenleme:
Formül hakkında..

Hocam ilk formül çalışıyor ancak son formül sadece geçen aya kadar almış olması gereken maaşlarını topluyor o kadar..İlk formülü aralık ayına gelindiğinde aralığıda içine almasını sağlanması gerekiyor sanırım..ama çokta önemli değil..

benim asıl şöyle bir isteğim olacak işe başlama tarihleri koydum..işe başlama tarihindeki ay ve ondan önceki ayların maaşlarını hesaba katmasın istiyorum mümkünmü ? dosya ektedir ..

http://drive.google.com/file/d/0B27Y4sKkT2w2a0d5MElzVEZxNFE/edit?usp=sharing

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bende O2 hücresindeki şu formülün sonucu, sizin istediğiniz gibi 5000 çıkıyor:

Kod:
=((KAÇINCI(METNEÇEVİR(BUGÜN();"aaaa");$C$1:$N$1;0)-EĞER(AY(BUGÜN())=12;0;1))*$B2)-Q2

Diğer istediğinizi yapamadım maalesef :(

Aynen hocam Cuk Oturdu Valla Helal Olsun Çözdünüz olayı..Böylece ertesi ay verilen maaşlar için güzel bir çözüm bulmuş oldunuz genelde her iş yerinde maaşlar ertesi ay dağıtılır diyede düşünüyorum faydalı oldu bence herkes için Ellerinize sağlık..Saygılar..

Geri