• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maaş hesaplaması - Yanlış yuvarlama

louque

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe-İngilizce 2010
Öncelikle merhaba,

Yüklediğim dosyada maaş hesaplaması yaptırmak istiyorum fakat biraz karışık. Dosyada;

- Net Maaş (kişinin net aldığı maaş)
- Eksik Gün (Ay içinde çalışmadığı gün sayısı)
- Eksik Gün Ücreti (Net maaşının 30' da biri ile eksik gün sayısının çarpımı)
- Ayın 20'sinde Ödenen (Önceden ödenen bir kısım maaş)
- Avans (Avans ve Borç)
- Fazla Mesai Saati (O ay içinde çalıştığı fazla mesai saati)
- Fazla Mesai Ücreti (Net maaşının 30' da birinin, 10' a bölünüp, 1,5 ile çarpılması ve fazla mesai saatiyle çarpılmasıyla hesaplanır)
- Asgari Geçim İndirimi (Aşağıdaki tablolardan el ile yazılır)
- Banka (Bankadan ödenecek para)
- Elden (Elden ödenecek para) başlıkları mevcut.

Normal bir ayda hiç eksik gün olmadığı ve fazla mesainin olmadığı bir ayda kişinin maaşının; tablonun üstünde yazan asgari ücret kadarını bankadan kalanını elden veriyoruz. Yapmak istediğim kişinin net maaşını, eksik gününü, avansını, ayın 20'sinde ödenen maaşını, fazla mesai saatini ve asgari geçim indirimini yazdığımda otomatik olarak hesaplayıp ne kadar bankaya ne kadar elden verileceğini göstermesi. Avans, eksik gün, fazla mesai ve asgari geçim indirimi hesaplamaları bankaya yatacak para üzerinden hesaplanmalı. Eğer bankaya yatacak para sıfırlanırsa o zaman elden verilecekten hesaplanmalı.

Bazı formülleri yazdım fakat (Office 2007 kullanıyorum) excel yanlış yuvarlamalar yapıyor. Ben virgülden sonra 2 hane olacak şekilde yuvarlamasını istiyorum. Ayrıca banka ve elden ödeme kısmındaki formülü uygulayamadım. Maalesef işin içinden çıkamadım. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba

Öncelikle siz kendi örneğiniz üzerinden, yaptığınız işlemleri belirterek(el ile), hangi tutarları bulduğunuzu söylerseniz, excel'e uyarlamak kolay.

maaş hesaplaması-yanlış yuvarlama

Merhaba üsdatlarımız nasıl çözüm önerir bilemem ama ben daha önce maaş ile ilgili hesaplamalarda yuvarlama hatalarıyla çok uğraştım. çözüm olarak

=SAYIYAÇEVİR(SAYIDÜZENLE(A1*0,0066;2))

formülü ile çözdüm yuvarlama konusunda hiç hata ile karşılaşmadım örnek dosyada B1 hücresinde formülle damga vergisi hesaplanmış olarak var inşallah işinize yarar.kolay gelsin

Ekli dosyalar

Ek teki dosyada personele verdiğiniz avansları günlük kasaya girin.
Ay sonu geldiğinde sayfayı açtığınızda özet tablo ve Etopla işlevi ile her şeyin hazır olduğunu göreceksiniz.Çalışmamız amatörce siz onu kendinize göre geliştirirsiniz.şifre 0319

Ekli dosyalar

yuvarlama hakkında

ben de para ile çok hesap yapıyorum. yuvarlama olarak exelde yuvarlama fonksiyonu var, kullanması çok basit.

=YUVARLA(A1*B1;2)

Burada A1*B1 Yerine yapmak istediğiniz işlemi yazacaksınız.
; işaretinden sonra da kaç haneye yuvarlama yapacaksanız onu yazacaksınız.
;2 olunca 2 haneye yuvarlar.

bu şekilde bütün işlemlere yuvarlama yaptırırsanız sorun kalmaz.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

merhabalar hocam bir sorum olacak benim şimdi excel çalışma tablom da çalıştığım saatin toplamı var. Ve bu 00:00:00 şeklinde 1 saatim 3,45 TL denk geliyor yani ben bunların bir birine bağladığım zaman 13,33 gibi bir şey yazıyor. Ama o saat değerini sayı yaptığım zaman doğru sonucu buluyorum lakin benim istediğim hiç sayı değerine değiştirmeden o 00:00:00 ı çalışma saatimle çarpım para birimi olarak versin. Bana bir bunun yolunu anlatırsanız çok çok sevinirim yardımınız için şimdi den çok teşekkür ederim.

Yuh arkadaþ!

Millet "işçiyi nasıl sömürürüm?" diye soruyor açık açık ve cevap alıyor!

Asgari ücreti bankadan, kalanını elden vererek hem devletten sigorta primi ve vergi kaçırılıyor hem de işçinin kıdem tazminatı ve emekli aylığının düşük olmasına neden olunuyor.

Nasıl bir işyeriyse günlük 10 saat normal mesai öngörüyor!

Ondan sonra da "Bu memleket niye düzelmiyor!"

Düzeltme: sayın pinauna bu yazdıklarımın sizinle ilgisi yok. Konu eskiymiş.

Sorunuzu saat, dakika ve saniye formüllerini kullanarak çözebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sayın pinauna;

A1'de 07:50:25 gibi bir saat yazıyorsa sonuç hesaplayacağınız hücreye aşağıdaki formülü yazarsanız toplam tutarı bulabilirsiniz:

Kod:
=YUVARLA(SAAT(A1)*3,45+DAKİKA(A1)*3,45/60+SANİYE(A1)*3,45/3600;2)

Geri