• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maas Bodrosu yuvarlama hatası

Meraba arkadaslar,

İşkur kursiyerleri için asgari ücret maas bordosu hazırladım. Bordoda yuvarlama sorunu yaşıyorum.

Kesintiler toplamını hesap makinesı ile toplayınca 0,01 kuruş eksik rakam veriyor. Bunu nasıl düzeltebiliriz.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Buradaki sayılar ondalık bazda yuvarlaman gerekiyor örnek olarak J5 gücresinde görünen 119,69 görünmeyen gerçek değer 119,691 bu durumda hesap makinesi ile toplayonca görünmeyen değerlerin toplamı 0,01 değerini geçtiği zaman eksiklik çıkacaktır.

Formüllü hücrelerin hepsini aşağı veya yukarı yuvarlamanız gerekiyor.

örnek olarak J5 gücresi için

Kod:
=TABANAYUVARLA(I5*19,5/100;[COLOR=red]0,01[/COLOR])
veya
Kod:
=TAVANAYUVARLA(I5*19,5/100;[COLOR=red]0,01[/COLOR])

yaptım oldu bodro cok farklı oldu yalnız daha maasları ödediğim için değişmedim gelecek ay yapacağim bodro için uygulayacağim. daha basit bir yolu yok mu. mesela hiç işe başlamadan excel bu dosya için tabanayuvarla 0,01 diye bir seçenek yok mu? tekrar teşekkür ederim.

yaptım oldu bodro cok farklı oldu yalnız daha maasları ödediğim için değişmedim gelecek ay yapacağim bodro için uygulayacağim. daha basit bir yolu yok mu. mesela hiç işe başlamadan excel bu dosya için tabanayuvarla 0,01 diye bir seçenek yok mu? tekrar teşekkür ederim.

Bu işler baya zahmetli dosyanıza data sayfası ekledim değişiklikler ve verileri o sayfadaki değerlerle yapacaksınız. diğer sayfaya dokunmuyacaksınız.

Ekli dosyalar

Sayın halit,

İyi akşamlar. Katkılarınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Geri