• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Maaş bildirim makrosu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Bu ay çalışanlara yeni ücretlerini tebliğ edeceğiz. Ekte yer alan bir format hazırladım. Sayfa 2 yer alan bilgilere göre sayfa 1 de yer alan uygun yerlere o bilgileri nasıl getirebiliriz? ayrıca bir kişiyi bir A4 sayfasına yazdıracağız. Aynı anda Bu şekildeki 600 personeli sayfa 1' e taşıyablir miyiz? Hem nasıl yapılacağıyla ilgili hemde yazının içeriğiyle ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.

http://s8.dosya.tc/server/4f2zfc/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi_8.xlsx.html

Merhaba
Yazdırılacak sayfayı ayarlayıp:
Sayfada değişecek bölüm örnekteki gibiyse:
2.sayfadaki isimleri teker teker aktarıp yazdıracaktır.

Ek dosyayı inceleyiniz http://s6.dosya.tc/server5/43o1go/yaz.zip.html
Ek dosyayı kullanırsanız koddaki tırnağı ve mesajı kaldırırsınız
Kod:
 Private Sub CommandButton1_Click()
Set s1 = [COLOR="Red"]Sayfa1[/COLOR]
s1.Activate
For a = 5 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
s1.[B4].Value = "Sn. " & Cells(a, "C").Value & " firmamızda " & Cells(a, "F").Value & " tarihinden itibaren polyeser bölümünde çalışmaktasınız. 01.01.2016 tarihinden"
s1.[B6].Value = "itibaren yeni ücretiniz agi dahil " & Cells(a, "D").Value & " TL olmuştur."
ActiveSheet.PrintOut Copies:=1
Next

End Sub

Ekli dosyalar

Bir örnekte ben hazırlamıştım.
http://s6.dosya.tc/server5/z4duzk/ornek.zip.html
Kod:
Sub yazdır()
 For i = 5 To Sheets("Sayfa2").Range("C65536").End(3).Row
 If i Mod 2 = 1 Then
Sheets("Sayfa1").Range("B4").Value = "Sn. " & Sheets("Sayfa2").Range("C" & i) & " firmamızda " & Sheets("Sayfa2").Range("F" & i) & " tarihinden itibaren " & Sheets("Sayfa2").Range("E" & i) & " bölümünde çalışmaktasınız. 01.01.2016 tarihinden"
Sheets("Sayfa1").Range("B6").Value = "itibaren yeni ücretiniz agi dahil " & Sheets("Sayfa2").Range("D" & i) & " TL olmuştur."
If i = Sheets("Sayfa2").Range("C65536").End(3).Row Then
Sheets("Sayfa1").Range("B37").Value = ""
Sheets("Sayfa1").Range("B39").Value = ""
Sheets("Sayfa1").PrintOut Copies:=1
End If
ElseIf i Mod 2 = 0 Then
Sheets("Sayfa1").Range("B37").Value = "Sn. " & Sheets("Sayfa2").Range("C" & i) & " firmamızda " & Sheets("Sayfa2").Range("F" & i) & " tarihinden itibaren " & Sheets("Sayfa2").Range("E" & i) & " bölümünde çalışmaktasınız. 01.01.2016 tarihinden"
Sheets("Sayfa1").Range("B39").Value = "itibaren yeni ücretiniz agi dahil " & Sheets("Sayfa2").Range("D" & i) & " TL olmuştur."
Sheets("Sayfa1").PrintOut Copies:=1
End If
Next
End Sub
Not: Mesajınızı iyi okumamışım. Cimrilik yapıp, bir A4 de iki kişiyi yazdırıyor.

Son düzenleme:
Bu soruya başka bir yerde cevap vermiştim. Alternatif olsun diye burada da verelim.
Kod:
Sub yaz()
Sayfa1.Range("B:B").ClearContents
For i = 5 To Sayfa2.Range("B65536").End(3).Row
son = Sayfa1.Range("B65536").End(3).Row
If son < 4 Then
a = 4
Else
a = son + 31
End If
Sayfa1.Cells(a, "B") = "Sn. " & Sayfa2.Cells(i, "C") & " firmamızda 01.10.2012 tarihinden itibaren " & Sayfa2.Cells(i, "E") & "  bölümünde çalışmaktasınız.01.01.2016 tarihinden"
Sayfa1.Cells(a + 2, "B") = "itibaren yeni ücretiniz agi dahil " & Sayfa2.Cells(i, "D") & " TL olmuştur."
Next
Sayfa1.Select
End Sub

herkese teşekkürler , çok işime yaradı

Geri