• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Logo dan Excel e atılan tabloda tarih sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dEdE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Mrb
Logo programını hiç bilmiyorum. Logo kullanan bir arkadaşım, Logonun menüleri aracılığı ile excel ortamına veri aktarıyor. Aktarılan verilerden sadece tarih alanında sorun var. Tarih yerine -2146718065 gibi bir sayı çıkıyor.
Sen excelden anlarsın şunu düzelt dedi ama ben yapamadım. Bir de arkadaşlara sorayım dedim.
Ne dersiniz ?
Saygılar.

:yardim: :yardim:

Bu bence excele veri alınmadan logo programında çözülmesi gereken bir sorun. Logodan gelen tarih verisinde excelin tanımadığı bir format sözkonusu. Sorunu logo üreticisi ile görüşmekte fayda var.

Selamlar,

Sn. dEdE,

Sorunuzda belirttiğiniz rakamı hangi tarihi ifade ediyor. Yani tarih karşılığı nedir ? Ve bunun gibi birkaç değişik tarihlerde verebilirseniz belki birşeyler üretebiliriz.
Tarih yerine -2146718065 gibi bir sayı çıkıyor.

Selamlar üstadlar,

altı sene gibi bir zaman olmuş başlık açılalı logoda sorun demek ki devam etmekte bende aynı sorunu yaşıyorum -2146716239 tarih yerinde görünen sayı karşılığı 01.01.2011 tarih olması lazım bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

logodan veri çekilirken gelen tablo tarih formatı yerine sayı olarak geliyordur. logodan veri çekmeyi nasıl yapıyor önemli olan o direk logodan excele aktarmamı yoksa sql olarak mı çekiliyor. Kanımca exceldeki tarihin sütununu hücre biçimlendir tarih olarak değiştir dediğinde düzelmesi lazım ancak; örnek dosya olmadığı için kesin birşey söyleyemem heleki hocalarım burdayken hiç diyemem. belki artım bende logo kullandığım için fikir yürütebiliyorum. logodan hergün excele veri atıyorum ama böyle bi sorun ile karşılaşmadım.

Selamlar üstadlar,

altı sene gibi bir zaman olmuş başlık açılalı logoda sorun demek ki devam etmekte bende aynı sorunu yaşıyorum -2146716239 tarih yerinde görünen sayı karşılığı 01.01.2011 tarih olması lazım bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Selam

Logo rapor dizaynını ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama bu hatayı düzeltebilirsiniz.

Öncelikle ilgili rapora değiştir ile girin satırın üzerindeki başlık bölümünde sağ klik yapıp tablo alanlarını seçin oradan tarih bölümünü silip yeniden ekleyin,

Eğer bu şekilde de sonuç alamazsanız tablo kolonlarından ve satırdan tarihi silin sonra satırlara yeniden ekleyip sağ klik formattan tarih formatnı seçin bu işlemi bitirdikten sonra yine tarih alanı üzerinde değiştir yapıp tabloya ekleyi seçin, daha sonra satırın üzerindeki başlık bölümünde sağ klik yapıp tablo alanlarını seçin oradan tarihi olması gereken yere getirin eğer yapamazsanız bana ulaşın..

Saygılar

Geri