• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listview'e belirli sayıda kayıt ekleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ogoktas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
herkese merhaba,
ekli ASP_070310_1949_departmanagörelistview.xls dosyasında bulunan userform üzerinde SKU_NO(textbox4) bilgisi update oldugunda AP1&2.xls database dosyasından diğer bilgiler gelmekte.
benim istediğim bu aşamadan sonra Kaydet butonına baştığımda;
ASP_2010.mdb databaseni kayıtlar yapılırken;
excel dosyası Sayfa1'de A kolonunda departman numaraları, B kolonunda ise bu departmana ne kadar ürün ekleneceğini gösteren kısıt bulunmakta.

SKU no update olduğunda ürün 11 departmanına ait ise max b1 hücresindeki kadar ürün eklenebilir.12 departmanına aitse b2 hücresindeki kadar ürün eklenebilir. bu bu şekilde devam ediyor. ben bu koşulu herhangi bir döngü ile saglatamadım. bu konuda yardımlarınızı rica ederim. saygılarımla,

Ekli dosyalar

herkese merhaba,
ekli ASP_070310_1949_departmanagörelistview.xls dosyasında bulunan userform üzerinde SKU_NO(textbox4) bilgisi update oldugunda AP1&2.xls database dosyasından diğer bilgiler gelmekte.
benim istediğim bu aşamadan sonra Kaydet butonına baştığımda;
ASP_2010.mdb databaseni kayıtlar yapılırken;
excel dosyası Sayfa1'de A kolonunda departman numaraları, B kolonunda ise bu departmana ne kadar ürün ekleneceğini gösteren kısıt bulunmakta.

SKU no update olduğunda ürün 11 departmanına ait ise max b1 hücresindeki kadar ürün eklenebilir.12 departmanına aitse b2 hücresindeki kadar ürün eklenebilir. bu bu şekilde devam ediyor. ben bu koşulu herhangi bir döngü ile saglatamadım. bu konuda yardımlarınızı rica ederim. saygılarımla,

kodu bununla değiştiriniz.

Kod:
Sub dept_gore()
Dim yer As String
Dim i, n, deg1 As Integer
yer = ComboBox1.Text
On Error Resume Next
Set rs = CreateObject("ADODB.recordset")
strSQL = "SELECT * FROM [" & yer & "]  where Departman like " & TextBox8.Value 'ORDER BY Departman" '+ ComboBox2.Text ' SKU_No "
rs.Open strSQL, adoCN, 1, 1
rs.MoveFirst
Liste.ListItems.Clear
While Not rs.EOF
If TextBox8.Value = rs(3) Then
i = i + 1
Liste.ListItems.Add , , rs(0)
For n = 1 To 9
Liste.ListItems(i).SubItems(n) = rs(n)
Next
End If
rs.MoveNext
Wend
deg1 = Liste.ListItems.Count
Label8 = TextBox8.Value & " " & " Departmanında" & " " & deg1 & " " & "Adet Ürün vardır"
'MsgBox TextBox8.Value & " " & "Departmanında" & deg1 & " Adet ürün listelenmiştir"
Set rs = Nothing
End Sub

halit bey merhaba,
istegimi tam olarak anlatamadım herhalde,
ben ürün kaydetmek istedğimde eger excel kitabındaki sayfa1'deki a kolonu departman numaralarını, b kolonu ise maksimum ürün adetlerini vermektedir. benim kaydetmek istediğim 12 departmanına aitse 12 departmanındaki ürün sayısı b2 hücresini aşınca bana ürün sayısını aştınız kayıt yapamazsınız mesajını versin. ürün sayısı bundan az ise kaydetme işlemini gerçekleştirsin.
teşekkürler.

ekli dosyayı kontrol ediniz.
b sütunundaki kayıt sayısına göre c sütunuda kayıt sayısını vermektedir b sütunundaki sayıyı geçemez.

Ekli dosyalar

Geri