• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listviewde sütun sabitlemek mümkün mü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan öğrtm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
iyi akşamlar
userformumdaki listviewde çok sayıda sütun var(52 tane)
çok başlıklı olduğundan sağdan sola doğru kaydırma yapmak zorunda kalıyorum
en sağdan üçüncü sütundaki isim soyisim sütununu kaybediyorum.
böylece veri takibim zorlaşıyor

acaba excel sayfasında bölmeleri dondurduğumuz gibi(freeze pane) listvievde de sütun ve satır dondurma mümkün mü)

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

dosyam ektedir

Ekli dosyalar

halit bey çalışmanızdan daha önceden de haberdarım şu anda incelemeye devam ediyorum.
fakat excel sayfasında dikey kaydırma yaparken başlık satırlarını dondurmuşsunuz.

benim öğrenmeye çalıştığım listview de yatay yada dikey kaydırma yaparken listviewin bir satırını yada sütununu dondurabilirmiyiz.
örnekte şuana kadar ki incelememde listvievde kaydırma yaparken herhangi bir sütun dondurulmamış.eğer ben göremediysem lütfen uyarın (kendimde tekrar inceleyeceğim)
ilginiz için teşekkürler

oradaki ilk sütun donmuş durumda userformu açınca göreceksin sağ üst köşede açılan liste kutusu var sütunlar bazında kaydırma yapıyor ve ilk sütün sabit kalıyor ama kaydırma çubuğunda bu olmuyor

bu konuda çalışmam var bitirince dosyayı göndereceğim

halit bey çalışmanızdan daha önceden de haberdarım şu anda incelemeye devam ediyorum.
fakat excel sayfasında dikey kaydırma yaparken başlık satırlarını dondurmuşsunuz.

benim öğrenmeye çalıştığım listview de yatay yada dikey kaydırma yaparken listviewin bir satırını yada sütununu dondurabilirmiyiz.
örnekte şuana kadar ki incelememde listvievde kaydırma yaparken herhangi bir sütun dondurulmamış.eğer ben göremediysem lütfen uyarın (kendimde tekrar inceleyeceğim)
ilginiz için teşekkürler

aşağıdaki linkdeki dosyayı güncelledim istediğinizi yapıyor linkdeki son mesajı okuyunuz.

halit bey aşağıda ki link derken kastettiğinizin ilk verdiğiniz link olduğunu düşünerek tekrar linkteki ilk mesajı inceledim.mavi kutuda dan rakam seçiyorum,sütunları kaydır ve kaydırma diye iki tane option buton var ikisinide ayrı ayrı işaretleyip denememe rağmen dikey yada yatay herhangi bir donma olayı gerçekleşmedi bir yerde mi yanlışım var acaba

1-şimdi mavi renkli açılan kutudan sabit bırakmak istediğin sütunu seç
2-sütunları kaydır seçeneğini seç
3-hangi sütundan itibaran kaydıracaksan listview de o sütunun üstüne tıkla
4-listview de 1 nolu sütunu tıkladığın zaman kaydırma işlemini iptal edecektir
5-sıralama ve dizme yapmak için sütunları kaydırma seçeneğini tıklıyacaksın ve listview de istediğin sütunun üstüne tıkla sıralıyacaktır.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=78427

Geri