• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listview-textbox ilişkisi

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 -Tr
Merhaba Arkadaşlar;

Levent hocanın yardımıyla bulduğum Drag özelliğini kullanarak bir program yapmaya çalışıyorum , ancak bazı noktalarda önüm tıkandı .

Öncelikli olarak listviewden textboxa taşıdığım verinin,tekrar listviewe taşınması mümkün mü? Listviewda 9 sütunda veri mevcut geri aldığım zamanda 1 sütunun yanındaki diğer bilgilerinde geri gelmesinin sağlanması.

İkinci olarak ,

Listviewdan satırı textboxa taşıdığım zaman sadece 1.sütundaki veri taşınıyor. Benim istediğim taşımak isteğim satırı textboxa sürüklediğim zaman textboxta 1.,2.,3.,4. ve 5. satırdaki verilerin alt alta görünmesini sağlamak .

Biliyorum biraz uç noktada yardımlar istiyorum ama bunun imkansız olmadığını düşünüyorum .

Şimdiden emek harcayanlara teşekkür ederim .
Uğur

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
drag and drop listviewden textboxa

Arkadaşlar , konu hala aktif ve hala yardımlarınızı bekliyorum . En azından bu konu hakkında nereden yardım alabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum .

Sağ olun.

Arkadaşlar,

Konu ile ilgili aşağıdaki kodları uygulamaya çalıştım ama çalıştıramadım

Private Sub ListView1_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
If Button = vbLeftButton Then
ListView1.Drag vbBeginDrag
End If
End Sub

Private Sub ListView1_MouseUp(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
If Button = vbLeftButton Then
ListView1.Drag vbEndDrag
End If
End Sub

Private Sub Text170_DragDrop(Source As Control, X As Single, Y As Single)
Text170.Text = ListView1.SelectedItem.Text & vbCrLf _
& ListView1.SelectedItem.SubItems(1) & vbCrLf _
& ListView1.SelectedItem.SubItems(2) & vbCrLf _
& ListView1.SelectedItem.SubItems(3) & vbCrLf _
& ListView1.SelectedItem.SubItems(4) & vbCrLf _
& ListView1.SelectedItem.SubItems(5)
End Sub

Geri