• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListView Hakkında Yardım...

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar. Yani bu işlemin adının bu olduğuna bile emin değilim.
Forumdaki örnek bir çalışmayı inceledim ama benim içinden çıkmam mümkün değil sanırım. Ya da bir yol gösterirseniz hallederim belki. Ekteki dosyada verileri kaydettikten sonra veya belli bir nedenden dolayı tekrar görmek isteyeceğimizi düşünerek bir arama alanı oluşturdum. Satış formunun en altında geniş bir alan var. hemen üstünde küçük bir alan daha var. Buraya kişinin adını ya da soyadını yazdığımda o geniş alanda kayıdedilen bilgilerin gelmesini istiyorum. Bununla beraber üzerine çif tıkladığımda da kayıt yaptığımız alana bu verilerin çağırılması vs. mümkün mü?

Ekli dosyalar

Merhaba.
Arkadaşlar konu günceldir. Ekteki dosyada ListView bölümüne A dan AH ye kadar kaydedilen bilgiler var. Bunların listelenmesini nasıl sağlarım?

ListView kodları UserForm_Initialize() altında başlamak zorunda mı?
Örneğin bazı incelediğim dosyalarda öyle başlıyor.

ÖRNEK:
Private Sub UserForm_Initialize() ' listview başlıkları
With ListView1
listView = lvwReport 'ListView de buna dikkat etmeliyiz, Eğer ListWiev de burayıvwReport olarak ayarlamazsak diğer yapılan işlemler listemizde gözükmeyecektir.
.Gridlines = True 'Listeyi çizgili yapar.
.FullRowSelect = True 'liste elemanını seçtiğinizde tüm satır seçili olur.
With .ColumnHeaders
.Clear
For y = 1 To 34
.Add , , Sheets("sayfa1").Cells(1, y), Sheets("sayfa1").Cells(1, y).Width, lvwColumnLeft
Next y
End With
End With
For s = 2 To Cells(65530, 1).End(xlUp).Row
ListView1.ListItems.Add , , Cells(s, 1).Value
y = ListView1.ListItems.Count
For a = 2 To 34
ListView1.ListItems(y).ListSubItems.Add , , Cells(s, a).Value
Next
Next
End Sub

Burada anladığım kadarı ile sayfa1 den 1 den 34 e kadar verileri alıyor.
Değil mi?

Ayrıca ileride sorun yaşamamak için ListBox mı yoksa ListView mi kullanmalıyım. Çünkü ilerde bu dosya bayağı bir dolacak.

Geri