• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListView çift tıklama sonrası veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Hayırlı Geceler dilerim Üstadlarım,

Yapmış olduğum örnekte baya ilerleme gösterdim neredeyse bitti sayılır ama yine formda araştırmalarıma karşın bana uyan bir türlü bir örnek bularak inceleyemedim.
Örneğimde 3 adet form bulunuyor ve birinci form da bulunan bul butonuna tıkladıktan sonra ikinci form açılıyor ve burda aynı zamanda bir listview var. ListView da çift tıklama sonrası üçüncü form açılıyor ama istediğim detay bilgileri üçüncü forma gitmiyor. Gitmesini istediğim neden ise diğer form larda olmayan "Yapılan İşlem" diye bir TextBox8 var ve buraya yapılan işlemi değiştir butonu ile veriyi girmek.
Kısaca diğer TextBox lar sadece verileri göstercek ve hiç bir işlem yapmadan sadece TextBox8 de işlem yapabilmek.

Şimdiden tüm Üstadların ellerine sağlık....
Saygılarımla

*** BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM ***

Ekli dosyalar

Değerli Üstadlarım,

Yapmış olduğum örneğimin sonuna geldim ve tıkandım. Bana örneğimi sonuçlandırmama yardımcı olabilecek üstadlarım yardımcı olabilirse örneğimi bitirmiş olarak diğer üyelere yardımcı olması dileğiyle yayınlamak istiyorum...

Şimdiden üstadlarımın ellerine sağlık...
Saygılarımla

ListView çift tıklama sonrası veri aktarımı olmuyor

Hayırlı Geceler dilerim,

Yapmış olduğum örnekte baya ilerleme gösterdim neredeyse bitti sayılır ama yine formda araştırmalarıma karşın bana uyan bir türlü bir örnek bularak inceleyemedim.
Örneğimde 3 adet form bulunuyor ve birinci form da bulunan bul butonuna tıkladıktan sonra ikinci form açılıyor ve burda aynı zamanda bir listview var. ListView da çift tıklama sonrası üçüncü form açılıyor ama istediğim detay bilgileri üçüncü forma gitmiyor. Gitmesini istediğim neden ise diğer form larda olmayan "Yapılan İşlem" diye bir TextBox8 var ve buraya yapılan işlemi değiştir butonu ile veriyi girerek güncellemek.
Kısaca diğer TextBox lar sadece verileri göstercek ve hiç bir işlem yapmadan sadece TextBox8 de işlem yapabilmek. Bulduğum Kodlar evirip çevirip denemdim ama hep hatalar çıktı bu yüzden bende o kodları tamamen silerek daha bilgili arkadaşlar için boş bıraktım belki bana yardımcı olabilecek bir arkadaş olur ve gösterir diye.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Hayırlı Geceler dilerim Üstadlarım,

Örneğimde 3 adet form bulunuyor ve birinci form da bulunan bul butonuna tıkladıktan sonra ikinci form açılıyor ve burda aynı zamanda bir listview var. ListView da çift tıklama sonrası üçüncü form açılıyor ama istediğim detay bilgileri üçüncü forma gitmiyor. Gitmesini istediğim neden ise diğer form larda olmayan "Yapılan İşlem" diye bir TextBox8 var ve buraya yapılan işlemi değiştir butonu ile veriyi girmek.
Kısaca diğer TextBox lar sadece verileri göstercek ve hiç bir işlem yapmadan sadece TextBox8 de işlem yapabilmek.

Saygılarımla

Dosyanı ofis2007 formatında eklemişsin.

Şimdi bir değerlendirme yapalım sizin dosyanızı açıp makrolara müdahale etmek için önce boş bir excel dosyası açıyorum. ve makroları devre dışı bırakıyorum sonra sizin dosyanızı açıyorum.ve aşağıdaki bölümleri siliyorum.

Kod:
Application.Visible = False

buraları iptal ediyorum. dosyanızı kayıt yapıp yeniden açıyorum ve makroları etkinleştiriyorum dosyayı kapatıyorum ve yeniden açıyorum durum böyle

şimdi sizin dosyanıza yardımcı olacak kişiler fazladan bu kadar iş yapacak. oysa yukarıdaki dediklerimi siz yapmış olsanız ve ofis 2003 formatında dosyanızı eklemiş olsaydınız.,belki cevap alma ihtimaliniz olabilirdi.

ben dosyana baktım ama yukarıdaki durumları düzeltmediğiniz için hiç birşey yapmadım.

halit3 Üstadım özürlerimi dilerim...

Dosyanı ofis2007 formatında eklemişsin.

Şimdi bir değerlendirme yapalım sizin dosyanızı açıp makrolara müdahale etmek için önce boş bir excel dosyası açıyorum. ve makroları devre dışı bırakıyorum sonra sizin dosyanızı açıyorum.ve aşağıdaki bölümleri siliyorum.

Kod:
Application.Visible = False

buraları iptal ediyorum. dosyanızı kayıt yapıp yeniden açıyorum ve makroları etkinleştiriyorum dosyayı kapatıyorum ve yeniden açıyorum durum böyle

şimdi sizin dosyanıza yardımcı olacak kişiler fazladan bu kadar iş yapacak. oysa yukarıdaki dediklerimi siz yapmış olsanız ve ofis 2003 formatında dosyanızı eklemiş olsaydınız.,belki cevap alma ihtimaliniz olabilirdi.

ben dosyana baktım ama yukarıdaki durumları düzeltmediğiniz için hiç birşey yapmadım.

Bugün çok yoğun olduğumdan dolayı forma hiç giremedim. Hemen 2003 çevirerek güncel olarak tekrar gönderiyorum...

Saygılarımla
Şimdiden ellerine sağlık...

Ekli dosyalar

Bugün çok yoğun olduğumdan dolayı forma hiç giremedim. Hemen 2003 çevirerek güncel olarak tekrar gönderiyorum...

Saygılarımla
Şimdiden ellerine sağlık...

Yukarıdaki söylediğim Application.Visible yani exceli gizleme işini kaldırmamışsın sadece 2003 formatında göndermişsin dosyayı bunlara dikkat etmelisin dosyada gerekli kodlamaların bittiği zaman Application.Visible bu kodları o zaman kullan.

Ekli dosyanızı kontrol edin.

Ekli dosyalar

Teşekkürler.....

Yukarıdaki söylediğim Application.Visible yani exceli gizleme işini kaldırmamışsın sadece 2003 formatında göndermişsin dosyayı bunlara dikkat etmelisin dosyada gerekli kodlamaların bittiği zaman Application.Visible bu kodları o zaman kullan.

Ekli dosyanızı kontrol edin.

Halit3 Üstadım,

Ellerine kolarına aklına çok ama çok teşekkür ederim.
Örneğimi bitirdiğim zaman diğer formda bulunan arkadaşlarımızında faydalanmasını istiyorum. Nerdede ve nasıl bir başlık altında yayınlanması sizce doğru olur.

Not.: Application.Visible olayı için tekrar tekrar özür dilerim.

Saygılarımla,
Ellerine sağlık...

Geri