• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview aktarımında sıra numarası verdirmek

Sevgili Evren hocam..Tek kelimeyle süpersiniz.. Sanırım ki artık noksansız oldu.. Öyle ki, rapor alma konusunda hazır eklenti gibi bir şey... (al ve dosyana montajla..) Alışılagelmiş olan ve userform üzerinde her bir sütun için konulan süzme kutuları karmaşası da böylece sona ermiş oluyor... Bir çift nesne üzerinden tüm süzme ve aktarma işlemlerini yönetebiliyorsun..

Size teşekkürü borç biliyorum ve çalışma hayatınızda başarılar diliyorum..Hoşça kalınız..

Son düzenleme:
Sevgili Evren hocam..Tek kelimeyle süpersiniz.. Sanırım ki artık noksansız oldu.. Öyle ki, rapor alma konusunda hazır eklenti gibi bir şey... (al ve dosyana montajla..) Alışılagelmiş olan ve userform üzerinde her bir sütun için konulan süzme kutuları karmaşası da böylece sona ermiş oluyor... Bir çift nesne üzerinden tüm süzme ve aktarma işlemlerini yönetebiliyorsun..

Size teşekkürü borç biliyorum ve çalışma hayatınızda başarılar diliyorum..Hoşça kalınız..
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Evren Bey..! Fırsatınız dahilinde bakarsanız..!

Sayfaya aktarma (CommandButton5) ağır çalışıyor.. Bu durum yukarıdaki (listbox.listview59 v7) çalışmada belli etmiyor, ancak bende (45 sütun üzerinden 70 satırlık veri bloku ile) bir aktarma işi 1 dk.15 sn.sürüyor.. Bu durum normal midir.?

Evren Bey..! Fırsatınız dahilinde bakarsanız..!

Sayfaya aktarma (CommandButton5) ağır çalışıyor.. Bu durum yukarıdaki (listbox.listview59 v7) çalışmada belli etmiyor, ancak bende (45 sütun üzerinden 70 satırlık veri bloku ile) bir aktarma işi 1 dk.15 sn.sürüyor.. Bu durum normal midir.?

Eğer o sayfada ilşkisel bir formül veya başka sayfalardan o sayfaya formül ile başvuru varsa bunun önlemini alabiliriz.
Ama bunun dışında yapılacak bir şey yok.
Belki listbox kullanarak veriyi dizi şeklinde bir çırpıda atabilirdik.
Ama ben bunları direk sayfaya atmadan önce dizyie atayım sonra diziden syafatya direk atayım.
Dur bakalım aklıma öyle bir şey geldi.DeneyelimçYalnız formül başvurusu varsa yine yavaşlatır.Onuda söyleyeyim.:cool:

Hocam..verilerin alındığı (veritabanı) sayfasında formül yok.. Ancak diğer sayfaların tamamında var, çünkü diğer sayfalara da; veriler, yine bu sayfadan düşeyara ve birleştir formülleriyle çekiliyor.

Hocam..verilerin alındığı (veritabanı) sayfasında formül yok.. Ancak diğer sayfaların tamamında var, çünkü diğer sayfalara da; veriler, yine bu sayfadan düşeyara ve birleştir formülleriyle çekiliyor.
Verielrin olduğu sayfadaan veri çekme olayı farketnmez.Rapor sayfasına başvuru varmı?
Ben kdolarda bir değişiklik yaptım.
Bunu deneyiniz.Olmazsa önceden değim şekilde verileri diziye alıp oradan sayfaya atmayı deneyecez.
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Evren Bey..! Baya..farketti; 1 dk.15 sn sürerken şimdi "40 sn." sürdü.
Hocam, herhalde bu kadar yeterli olabilir diye düşünüyorum..

hocam sormuştunuz.."veri alınan sayfada hiç bir formül yok)

Evren Bey..! Baya..farketti; 1 dk.15 sn sürerken şimdi "40 sn." sürdü.
Hocam, herhalde bu kadar yeterli olabilir diye düşünüyorum..

hocam sormuştunuz.."veri alınan sayfada hiç bir formül yok)
Birde diziye alıp sayfaya öyle atalım bakalım fark ne olacak.Tamammı?

8 versiyonunda listviewde son satırı rapor sayfasına atmıyordu.
Bu durumu düzelttim.
Şimdi dizi içine alıp o şekilde atıyor rapor sayfasına
Öncekilerini kullanmayın bu V9 versiyonunu kullanın.:cool:
Sonucu bekliyorum.:cool:

Ekli dosyalar

Değerli hocam..! özetle saat gibi oldu (çok hızlı).. Gerçek anlamda v9 versiyon oldu..Buna başka söynenecek söz kalmadı.. Bu çalışma yüksek teknoloji ürünü oldu ve her kesime de tavsiye olunur..
Elinize ve Bilginize sağlık, Evren bey.... (sadeliği ve bir çift nesneden tüm süzme ve aktarma işlemlerinin yönetilir olması en büyük özelliği)

Değerli hocam..! özetle saat gibi oldu (çok hızlı).. Gerçek anlamda v9 versiyon oldu..Buna başka söynenecek söz kalmadı.. Bu çalışma yüksek teknoloji ürünü oldu ve her kesime de tavsiye olunur..
Elinize ve Bilginize sağlık, Evren bey....
Takip etmeye devam edin.
Peki kaç saniyede atıyor.:cool:
Aradaki hızı göremek için dedim.:cool:
Biliyorsunuz o ilk 1:40 olanın sayfaya aktarma kodlarını ben yazmadfım.
Onda şimdi yaptığım düzenlemede hata gördüm(8 versiyonunda yaptığımda.)
Normal yazılsaydı o aktarma kodları siz söylediniz 40 saniye diye, 40 saniyede atardı.
Ama şimdi benim son yaptığım diziye alıp diziden resize ile atma çok büyük hız kazandırır çalışmalar.
Sizde unutmayın diziye alıp resize ile sayfaya atınca kodlarınız hızlanır.Bunu kullanın devamlı.:cool:

Hocam..! bu son eklediğiniz v9 versiyonunda kullandığınız aktarım kodlarını, öncekiler gibi kendi dosyama uyarladım. Aktarım süresi 2 sn.yeden daha az oldu..Bundan daha hızlı bir sonuç her halde alınmaz..

Hocam..! bu son eklediğiniz v9 versiyonunda kullandığınız aktarım kodlarını, öncekiler gibi kendi dosyama uyarladım. Aktarım süresi 2 sn.yeden daha az oldu..Bundan daha hızlı bir sonuç her halde alınmaz..
Doğru söylüyorsunuz.
Bu hız yeterlidir.:cool:

Geri