Listview 2nci defa verileri alıp sıralama yaparken hatalı listeliyor.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Listviewde intiaşize olayında verileri alıp Sıraladığımda gayet iyi çalışıyor.
Fakat Butona atadığım kodlarla önce listviewi temizleyip.Sonra tekrardan verileri alıp sıraladığımda yanlış listeliyor.
Dosyayı ekledim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Evren bey,

Commandbutton1'in Click posedürünün en başına; aşağıdaki satırı ilave ediniz. Listview'e; Initalize olayında, otomatik sort özelliği verdiğiniz için, tekrar sıralama algoritması çalıştırdığınızda, böyle acaiplikler oluyor.

Kod:
ListView1.Sorted = False
Listview'de herhangi bir işlem yapmadan önce, Sort özelliğini her zaman False durumda tutmanızda fayda var.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Evren bey,

Commandbutton1'in Click posedürünün en başına; aşağıdaki satırı ilave ediniz. Listview'e; Initalize olayında, otomatik sort özelliği verdiğiniz için, tekrar sıralama algoritması çalıştırdığınızda, böyle acaiplikler oluyor.

Kod:
ListView1.Sorted = False
Listview'de herhangi bir işlem yapmadan önce, Sort özelliğini her zaman False durumda tutmanızda fayda var.
Ferhat bey bu seferde Commandbutonla verileri aldığımda sıralama yapmıyor.
Ben command butonla verileri aldığımda sıralama yapmasınıda istyorum.:) :roll:

Excel Vers. ve Dili
Allah, Allah, ben de hem Initialize hem de Click olaylarında, Listview sıralı oluyor. Ekli dosyayı bir inceleyiniz.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Allah, Allah, ben de hem Initialize hem de Click olaylarında, Listview sıralı oluyor. Ekli dosyayı bir inceleyiniz.
Enteresan kodlar ayni olduğu halde Benim yollladığım dosyadaki il stıra sorted= false koydum son satır da true yaptım bu seferde sıralama yapmıyor.
İkisindede kodlar ayni olduğu veriler ayni olduğu halde farklı sonuçlar üretiyor.
Acaba benim excel'mi bozuldu.
İşte benim dosyanın son hali 2side ayni

Excel Vers. ve Dili
Evren bey, sizin gönderdiğiniz dosyadaki Commandbutton1'in Click olayında, Exit Sub diye bir satır var. Kod bu satıra geldiğinde sonlandırılıyor ve dolayısıyla sıralama komutlarına gidemiyor. Bu satırı silerek deneyiniz.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ferhat Pazarçevirdi;264300' Alıntı:
Evren bey, sizin gönderdiğiniz dosyadaki Commandbutton1'in Click olayında, Exit Sub diye bir satır var. Kod bu satıra geldiğinde sonlandırılıyor ve dolayısıyla sıralama komutlarına gidemiyor. Bu satırı silerek deneyiniz.
Hay allah.Ben o satırı koymuştum.Sonra kaldırmayı unutmuştum.İyice aklımdan çıkmıştı.
Demekki ilk satır sorted = false yapmak gerekiyormuş
Teşekkür ederim.Sorun çözüldü.
İyi çalışmalar.Kolay gelsin.