• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listeyi değişik şekilde sıralama

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
ekli dosyamada basit tarzda yapılmış bi personel listesinde
A9:A32 arasına manuel yazılmış kriterlere göre (personelin sınıflandırma şekli)
listeyi tekrardan oluşturmakla ilgili bi soru
B9:C32 arasındaki verileri F9:H32 arasına tekrar formülle yazılcak fakat
E1:E5 te belirtilen kategorileri dikkate alarak sarı renkli yerler dolucak

Ekli dosyalar

sayın hocalarım az önceki sorumu cevaplamak için şimdi ekleyeceğim dosyadaki cevapları bulabilirsem kendimde düşeyara ile yada indis sonuca gidebilirim
ekli dosyamda gri renkli alana E9:E32 F9:F32 ye manuel yada formülle (ilk sorumda oralarda formülle oluşturulsun istedim)bulunan metinsel verilerin (idari - asfalt vs...) ilk listede
yani A9:A32 deki kaçıncı sıralarda olduğunu buldurmak örnek cevapları gri renkli yere yazıyorum.

Ekli dosyalar

sayın ömer hocam bu uygulama kayıtlarımda var ama içinden bulamadım hangi kısmı uygulayacağımı. hangi sekmede benim soruma cevap var diye yardımcı olurmusunuz

sayın ömer hocam bu uygulama kayıtlarımda var ama içinden bulamadım hangi kısmı uygulayacağımı. hangi sekmede benim soruma cevap var diye yardımcı olurmusunuz

FONK-ALFABETİK sayfasını inceleyiniz..

sayın hocam benim sorumda alfabetik yönden bi detay yok. yanlış anlaşıldı herhalde verilen bir listeden listenin en soluna kriter yazıcam manuel olarak ve aynı personel listesini o kriterlere göre yeniden değişik biçimde oluşturmak amacım tüm öğrendiklerimden eski dosyalara baktım ama yapamadım kaçıncı tarzı formülden yada düşerara tarzı formüllerden yola çıktım bir veri dizisinde tekrar eden verilerin listede yukardan başlayarak kaçıncı sırada olduğunu bi türlü yapamadım dolaylı adres denedim aam bilemediğimden yapamadım :(

Eki inceleyin. İstediğiniz bu değil mi?

.

Ekli dosyalar

hocam E9 dan başlayarak gri renkli buldurduğunuz sayıları anlayamadım
ve benim sorumda alfabetik yönden bi kriter yok
F9:F32 arasına formüllediğiniz kısımlar metinleri 5 kriteri alfabetik almışsınız ama benim F1:F5 arasına yazdığım biçimde formülleyebilirmiyiz
ve birde E9:E32 arasına yazdığınız formülde mesela ilk veri olan E9 hücresindeki 8 olan cevap 3 olmasını yapabilirmiyiz yani ana liste olan A9:A32 sıralamasında ASFALT olan 1. kriter verilerin yukardan 3. sırasında cevabı çıksın E10 un cevabı ise 7 çıkmalı yani ASFALT metninin 2.si A9:A32 listesinde 7.sırada

Ölçüt sırasını F1:F5 arasına yazdım. Siz değiştirebilirsiniz..

.

Ekli dosyalar

hocam F9:F32 arasına yazdığınız formül hatalı sonuçlar veriyo
bi örnekle mesela F14 deki cevap 5 değil 3 olmalı neden 3 çünkü asfalt olanların birincisi A9:A32 yani aratılacak listede 3. sırada

hocam F9:F32 arasına yazdığınız formülün mantığını anladım ama bir önceki mesajımda bulmak istediğim sonuçları bulabilirmiyiz ki o zaman direk verileri ana tablodan alırken kaçıncı sorusuna verilcek cevap gibi düşünsek.

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

teşekkürler korhan hocam çözümünüz için birşey daha sorcam
F9:F32 deki manuel yazılan kısımlar da formüllü yapılabilir mi.
E9:E32 deki sıra numaralarını bulmak için F9:F32 kullanışmış formülden anlamaya çalıştım işte
F9:F32 deki verilerin formülle bulunması (alfabetiklik şart değil) istriyorum

hocam F9:F32 arasına yazdığınız formül hatalı sonuçlar veriyo
bi örnekle mesela F14 deki cevap 5 değil 3 olmalı neden 3 çünkü asfalt olanların birincisi A9:A32 yani aratılacak listede 3. sırada

Sayın modoste,

Size verilerin listede kaçıncı sırada olduğumu gerekli yoksa G9:J32 arasındaki dizilişmi. Bu tabloyu oluşturabilmek için F sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır sizin belirtiğiniz türden sıra numarası dikkate alınmamıştır. G14:J14 satırındaki veriyi incelerseniz diğer listede Asfalt olan ilk verinin geldiğini görürsünüz. Eğer G9:J32 aralığında bir yanlış diziliş varsa nedenleriyle açıklarsanız sevinirim.

.

Sayın korhan hocam ve ömer hocam ekleyeceğim tabloda gri renkli bölgeye korhan hocamın eklediği formülün alternatifleri varmı merak ediyorum
ben o formülünüzü anlamakta çok zorlanıyorum.

Ekli dosyalar

sayın ömer hocam korhan hocamın çözüp gönderdiği çizelge üzerinde anlatıyorum şimdi.
ben bu sorumda E9:E32 ve F9:F32 arasını bilirsem geri kalanını İNDİS yada DOLAYLI kullanıp çözebiliyorum
E9:E32 arası hocamın sonuçları mükemmel fakat formülasyon bana ağır geliyo alternatif formüller varsa yazabilirmisiniz. (zaen burayı buldurmamın sebebi ana tablodan kaçıncı sıradayı buldurup indisten verileri çekmek).
F9:F32 arasındaki verileride manuel değilde formülasyon ile oluşturmak istiyorum

Geri