• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listeli alt alta isim siralamasi

Excel Vers. ve Dili
office 2000, visual basic
Ekte bulunan dosyadaki tablo 1 in tablo 2 deki hale gelmesini istiyorum, mümkün müdür?

Aynı isimler alt alta gelmeli....

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekteki örneği inceleyiniz. Değişim tablonun kendi üzerinde gerçekleşiyor. Kırmızı ile belirttiğim kısım satır ve sütun sayısına esneklik kazandırıyor. Ne kadar veri varsa kodun ona göre hareket etmesini sağlıyor. İsterseniz kırmızı alanları silerek yerine elle değer girebilirsiniz. Yani son sütuuasını ve son sütun numarasını bu kısımlara girerek de kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub Dene()
Sat = [COLOR="DarkRed"]Cells(65536, 2).End(3).Row[/COLOR]
Sut = [COLOR="DarkRed"]Cells(4, 256).End(1).Column[/COLOR]
For y = 5 To Sat
For x = 2 To Sut
Set Bul = Range(Cells(y, 2), Cells(Sat, Sut)).Find(Cells(y - 1, x), LookAt:=xlWhole)
If Not Bul Is Nothing Then
deg = Cells(Bul.Row, x)
Cells(Bul.Row, x) = Bul
Cells(Bul.Row, Bul.Column) = deg
End If
Next
Next
MsgBox "İşlem tamam.", vbInformation, "leumruk"
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sn LEUMRUK

Yardımınız için teşekkürler,
İşleminiz sadece bu soru için mi çözümlendi? Örneğin 34 satır isim listesi olsaydı orada acaba yine aynı şekilde sıralar mıydı? Sıralamıyorsa makro satırlarında ne gibi değişiklik yapmamız gerekecektir? Açıklamanız mümkün mü?

sn LEUMRUK

Yardımınız için teşekkürler,
İşleminiz sadece bu soru için mi çözümlendi? Örneğin 34 satır isim listesi olsaydı orada acaba yine aynı şekilde sıralar mıydı? Sıralamıyorsa makro satırlarında ne gibi değişiklik yapmamız gerekecektir? Açıklamanız mümkün mü?
Kodu ve dosyayı isteğiniz doğrultusunda güncelledim. Bir de açıklama ekledim. Bir önceki mesajımı yeniden inceleyiniz.

Diyecek söz bulamıyorum, gerçekten süper oldu .... çok teşekkürler

Geri