• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listeleri indeksleyip topla sonucu hücrede göster

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhabalar,
bu konuda yardımcı olacak ustalar arıyorum
Seçim Yapın
27.05.2016
22.06.2016
22.07.2016
07.09.2016
16.09.2016
28.09.2016
05.10.2016
13.10.2016
26.10.2016
Her tarih seçimine bağlı bir "toplam" sütünü altında "I4" hücresi var
bütün tarihlerin "toplam"larını indeksleyip toplayıp sonucu "K4" hücreside gösterecek

bu koda sihirli dokunuş lazım..
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(F4="";"";TOPLA(I4));0)

dosya:testv2

Son düzenleme:
Aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız F4 hücresini her değiştirdiğinizde I4 hücresini K4 hücresine ekler:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [F4]) Is Nothing Then Exit Sub
[K4] = [K4] + [I4]
End Sub

Merhaba,

Dosyanızı indirmiyorum, biraz detay verebilir misiniz dosyanız hakkında.

yusuf bey teşekkürler denedim çalışıyor lakin,
bu makro anlık çözüm getiriyor,toplam almak için hep aynı işlemi yapmam gerekecek,
makrosuz uğraştırmadan toplama olabilir mi?
Mahir bey,anlatması zor olduğu için dosyayı ekledim..

Önceki kodu iptal edip aşağıdaki kodu bir modüle kopyalayıp deneyiniz. YAlnız bu kod kendiliğinden çalışmaz, manuel çalıştırmalısınız. Kod çalışınca F4 hücresine TEST olarak belirlediğiniz alanlardaki tarihleri sırasıyla getirir ve I4'teki değeri K4'e ekler:
Kod:
Sub TOPLAM()
[K4] = ""
For i = 3 To Sheets("Listeler").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    [F4] = Sheets("Listeler").Cells(i, "A")
    [K4] = [K4] + [ı4]
Next

End Sub

Teşekkürler Yusuf bey macronuz hesap makinası gibi işledi:)
Macrosuz formülle destek olacak ustalar yok ise bu macro ile yola devam edeceğim?

Bu sitede bir çok "olmaz"a çözüm bulunduğundan "bu isteğiniz formülle olmaz" diyemiyorum ;)

Normal şartlar altında bahsettiğiniz işlem formülle olmaz ancak eğer tabloda seçim yapıldıkça yapılan hesaplamanın yöntemi bilinirse o listedeki tüm tarihler için tek bir formül "belki" bulunabilir.

Formülle cevap (öneri):

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Listeler!$A$3:$A$200<>"")*(Listeler!$A$3:$A$200+21+(Listeler!$D$2:$BA$2-1)*35<=Bugün)*(Listeler!$D$3:$BA$200))*0,06+TOPLA.ÇARPIM((Listeler!$A$3:$A$200<>"")*(Listeler!$A$3:$A$200+Listeler!$D$2:$BA$2*35<=Bugün)*(Listeler!$D$3:$BA$200))*0,08

Formül Listeler sayfasında 200. satıra kadar , yani A3 : A200 olacak şekilde yapıldı.

Eğer alanlar dinamik olsun istenirse,

Tarih adı ile

Kod:
=KAYDIR(Listeler!$A$2;1;;sv-SATIR(Listeler!$A$2);1)

formülü kullanılarak ad tanımlaması
ve

Sıra adı ile

Kod:
=Listeler!$D$2:$BA$2

formülü kullanılarak ad tanımlaması
yapılabilinir.

Zaten tb adı ile de bir ad tanımlaması dosyada mevcut.

Bu durumda formül :

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Tarih<>"")*(Tarih+21+(Sıra-1)*35<=Bugün)*tb)*0,06+TOPLA.ÇARPIM((Tarih<>"")*(Tarih+Sıra*35<=Bugün)*tb)*0,08

Sonradan Ekleme :
Eklenen dosya, tarafımdan hazırlandığından dolayı, tarihlerin elde edilmesinde kullandığım yöntem, toplam kazancın elde edilmesinde kullanılarak çözüm üretilmiştir.

Son düzenleme:
merhaba sakman bey,şükür kavuşturana:)
bundan önceki konuya dönüş yapmadınız veya yapamadınız bilemiyorum yarım kalmıştım,
tekrar hoşgeldiniz,ilk formülünüz çalışıyor,ikinci dinamik formülde "ad?" hatası uyarısı verdi.
Köprüleme konusundaki sorumada cevap verebilecek misiniz?
köprüleme

merhaba sakman bey,şükür kavuşturana:)
bundan önceki konuya dönüş yapmadınız veya yapamadınız bilemiyorum yarım kalmıştım,
tekrar hoşgeldiniz,ilk formülünüz çalışıyor,ikinci dinamik formülde "ad?" hatası uyarısı verdi.
Köprüleme konusundaki sorumada cevap verebilecek misiniz?
köprüleme

AD Hatası ,büyük olsılıkla, formülde kullandığınız Ad tanımlamalarının yapılmamış / ya da farklı bir ad kullanarak yapılmış olması demektir.
Mesajı okudduğunuzda, ikinci formül için 2 adet ad tanımlaması yapılması gerekiyor. Bunlar Tarih ve Sıra ... Eğer ki , örneğin Sıra adını Sira diye tanımlayıp , formülde Sıra yazarsa da AD hatası verecektir.

köprüleme konusu zaten, aşağıdaki linkte verilen konunun cevaplanmaması nedeniyle açılmış yeni konu. Cevap vermeme nedenim ise, kullandığınız "Üslup"....

http://www.excel.web.tr/f48/sayfalar-arasy-hucre-bulma-macrosu-t160107.html

Sakman bey,bilmeden sizi sinirlendirmişim kusura bakmayın,yinede cevapladığınız için teşekkür ederim,hakkınız ödenmez..

Geri