• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listelenmiş klasör ismileriyle klasör adı değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba arkadaşlar, forumlarda yeniyim fakat uzun zamandır takip ediyorum.
ben makro ile dosya ya da klasörleri excelde listeyebiliyorum fakat daha fazlasını istiyorum. listelenmiş dosya ya da klasör adlarını excelde değiştirdiğimde dosya ya da klasör adının bulunduğu dizinde de değişmesini istiyorum. böyle bir şey mümkün mü acaba?

teşekkürler
fakat ben arama yaptım istediğim gibi bir şey bulamadım. örneğin; şöyle de olabilir. A sütununda makro ile çağırıp adını listelediğim klasörler ya da dosyalar, B sütununda adları değiştirilmiş hali. makroyu çalıştırdığımda B sütunundaki yeni klasör/dosya isimlerini A sütunundaki klasörler/dosyalar yeniden adlandırılmı olacak. elimde 500 küsür klasör ve 8000 küsür dosyanın olduğu bir dizin var. ben bunları süzerek kolayca adlarını değiştirmek istiyorum. dosya/klasör adı değiştiren programlar isteğimi karılamıyor. bir de bundan sonra sistematik şekilde depolama yapıp, bütün işleri excelde yapmak isiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler

Aşağıdaki şekilde dener misiniz ?
Kod:
Sub Dosya_Kopyala()
    Dim ds
    Dim yol
    yol = "C:\Yeni Klasör\"
    yol2 = "C:\Yeni Klasör2\"
    Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    For i = 1 To [a65536].End(3).Row
        ds.CopyFile yol & Cells(i, 1), yol2 & Cells(i, 2)
    Next
End Sub

Aşağıdaki şekilde dener misiniz ?
Kod:
Sub Dosya_Kopyala()
    Dim ds
    Dim yol
        ds.CopyFile yol & Cells(i, 1), yol2 & Cells(i, 2)
    Next
End Sub

çok teşekkürler fakat çalışmadı. dosya yolunu istediğim şekilde yazdım fakat run time error'53' : file not found hatası verdi. ayrıca aşağıda koyu yazan satır highlight olarak görünüyor

Kod:
Sub Dosya_Kopyala()
    Dim ds
    Dim yol
  [B][I]      [FONT="Franklin Gothic Medium"][SIZE="4"]ds.CopyFile yol & Cells(i, 1), yol2 & Cells(i, 2)[/SIZE][/FONT][/I][/B]
    Next
End Sub

Dosyaların yeni ismi ne olacak ? Her bir dosyaya vereceğiniz yeni isimlerin bir mantığı olmalı diye düşünüyorum. Çünkü ortada 8000 adet dosyadan bahsediyorsunuz. Yani, bir dosyanın ismi aa.xls ise yeni ismi aa1.xls mi olacak ? Benim yukarıda verdiğim örnek, A sütununa dosya isimlerini giriyorsunuz, B sütununa ise yeni isimleri veriyorsunuz. Bu da şimdilik işinizi karşılamayacaktır. Yukarıda verilen hata sizin dosya isimlerini A sütununa girmemeniz. Eğer vereceğiniz yeni isimlerin bir standardı varsa kodu biraz değiştirerek çözüme ulaşabiliriz.

Geri