• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listelemek için formül yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cagın1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
http://dosya.co/8c94hnwjn019/çalışma1.xlsx.html

sayın hocalarım merhaba benim istediğim şu dur

G VE H sutununa girdiği veriler U stununa geliyor
J VE K sutununa girdiği veriler V stununa geliyor
M VE N sutununa girdiği veriler W stununa geliyor
P VE Q sutununa girdiği veriler X stununa geliyor

BUNLARIN SONUCUNDA HANGİ VADEYE İSABET EDİYORSA VERİ O TARİHE GİDİYOR SİZLERDEN RİCAM BOŞ OLANLARIN LİSTELENMESİNİ İSTEMİYORUM YANİ U-V-W-X STUNLARINA BÖYLE BİR FORMÜL UYGULAYABİLİRMYİZ SADECE ÖDEMESİ OLAN VADELER LİSTELENSİN

TŞK EDERİM ŞİMDİDEN

Son düzenleme:
Başlığınız forum kurallarına uygun değil!

Lütfen düzeltiniz...

Merhaba.

-- U1 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

-- V1 hücresine aynı formüldeki H sütun adını K, G sütun adını J olarak değiştirerek aynı işlemi yapın,
-- W1 hücresine aynı formüldeki H sütun adını N, G sütun adını M olarak değiştirerek aynı işlemi yapın,
-- X1 hücresine aynı formüldeki H sütun adını Q, G sütun adını P olarak değiştirerek aynı işlemi yapın,
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]H[/SIZE][/COLOR][/B]$4;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](T5;$A$5:$A$35+$[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]G[/SIZE][/COLOR][/B]$5:$[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]G[/SIZE][/COLOR][/B]$35;0);0);0)
[COLOR="Blue"]Formül hücreye [B][COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile girilmelidir.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden [COLOR="red"]{[/COLOR]....[COLOR="red"]}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez içerisine alınır.[/COLOR]

tşk ederim ilginize yalnız olmadı sayın baran

T-U-V-W-X kolonlarına sadece tutar girilen vadelere karşılık ilgili ürün tutarları vade ile eşleşsin istemiştim ama ?

http://dosya.co/8c94hnwjn019/çalışma1.xlsx.html

sayın hocalarım merhaba benim istediğim şu dur

g ve h sutununa girdiği veriler u stununa geliyor
j ve k sutununa girdiği veriler v stununa geliyor
m ve n sutununa girdiği veriler w stununa geliyor
p ve q sutununa girdiği veriler x stununa geliyor

bunların sonucunda hangi vadeye isabet ediyorsa veri o tarihe gidiyor sizlerden ricam boş olanların listelenmesini istemiyorum yani u-v-w-x stunlarına böyle bir formül uygulayabilirmyiz sadece ödemesi olan vadeler listelensin

tşk ederim şimdiden

sayın hocalarım yardımlarınızı rica ediyorum

Merhaba, sanırım istediğiniz ekli belgedeki gibi birşey.

Belgeye buradan da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Geri