• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listeleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar ekteki dosyada da anlatmaya çalıştığım gibi toplu bir listeden belli bir kritere göre diğer listeleri oluşturacak formül arıyorum ilginiz için şimdiden tşkler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz.. (veri girişleri 1000. satıra kadar yapılabilir)

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Günaydın Sakman26 Liste ve Kenarlıklar otomatik oluşmaktadır bunu hangi yollardan yapıyorsunun anlatırsanız çok memnul olacağız.

Günaydın Polis-53,

Liste otomatik oluşur : öncelikle ilgili kriterlere uyanlar bir yerlerde saydırılır. Daha sonra da saydırma sonuçları formüllerle listeye taşınır. (liste üzerindeki formülleri inceleyiniz.)
Kenarlıklar otomatik : Liste komple seçilir ve koşullu biçimlendirme de formül girilerek yapılır.( örn. Liste başlangıç K7 , bitiş P40 olsun. K7 : P40 seçilir , koşullu biçimlendirme , formül seçilir ve formül olarak =$K7<>"" yazılarak , biçimlendirme de kenarlık seçilip , kenarlık stili seçilir ve çerçeve ye basılır.

Kolay gelsin...

çok tşkler sakman26.

ancak 133 var ilk listede ama senin listeleri topladığımda toplam 68 çıkıyo. özellikle üst sınıf öğrencileri görünmüyo sanırım. bi kez daha göz atabilirmisiniz acaba

çok tşkler sakman26.

ancak 133 var ilk listede ama senin listeleri topladığımda toplam 68 çıkıyo. özellikle üst sınıf öğrencileri görünmüyo sanırım. bi kez daha göz atabilirmisiniz acaba

Sayın sakman'ın yaptığı dosya düzgün çalışıyor,sadece formülleri aşağı doğru çekmeniz gerekmekte.

Bende alternatif olarak kendi çalışmamı ekledim.

Ekli dosyalar

anlaşıldı tşkler elleriniz dert görmesin. çok sağolun çok işe yaradı

peki arkadaşlar ekte gönderdiğim belgede;
sayfa1 de öğrencileerin seçmeli derslerdeki yerleşimi görülüyor.
sayfa2 de öğrenci listesi var. benim istediğim öğrenci nosu ile arama yaptırıp bir öğrencinin gireceği seçmeli ders ve saatlerini vermesini istiyorum.

kaç gündür uğraşıyorum ama bir türlü uygun formülü bulamadım bana yardımcı olursanız seviniri.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın halilerol,

Dökümanınız ek tedir...

kolay gelsin....

Son düzenleme:
Merhaba,

Eki inceleyiniz..

kolay gelsin...

Sayın sakman çalışmaınızı inceledim. Çok Güzel Olmuş. Ellerinize sağlık..

Fakat yeni öğrenci ekleyemiyorum ... S! sayfasında 135 nci satıra aynı formatta öğrenci lave ediyorum. S2 köyler listesinden baktıgımda çıkmıyor. Ayrıca S3 teki listede çıkmıyor.. Aynı Şekilde Yeni Köy de ekleyemiyorum..

Bunları sadece deneme amaçlı yaptım.. Farklı amçata kullanmak için lazım olur diye arsive alacamda..:)

Teşekkürler...

merhaba sayın senuyurken,

formüller çoğaltıldı ve veri girişlerini 1000. satıra kadar yapabilirsiniz.
ek güncellendi. Eski mesajdaki yerine gerekli düzenleme yapılıarak yerleştirildi.

Kolay gelsin...

merhaba sayın senuyurken,

formüller çoğaltıldı ve veri girişlerini 1000. satıra kadar yapabilirsiniz.
ek güncellendi. Eski mesajdaki yerine gerekli düzenleme yapılıarak yerleştirildi.

Kolay gelsin...

Çok Teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık...

Merhaba,

Eki inceleyiniz.. (veri girişleri 1000. satıra kadar yapılabilir)

kolay gelsin...

Sakman Kardes ; dosyanızı az once inceledim.

Ama benim istediklerim yine olmamıs. Acaba ben mi yapamıyorum.

S1 de

135 nci satıra veri giriyorum.

gerekli yerleri doldurduktan sonra köy kısmına istanbul yazıyorum.
S2 ve S3 te listeleme yapmıyor yani ekleme yapmıyor.
Anladıgım kadarı ile otomatik yapması lazım..

Aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba sayın senuyurken,

dosya bende sorunsuz çalışıyor. Yine de eski mesajdaki dosyayı bir kere daha bendeki ile değiştirdim. S3 sayfası otomatik değildir. Kopyalama yolu ile yapılmıştır. Makro ile yapılabilir ama benim makro bilgim çok zayıf... Formüllerle yapılabilir ama dosya çok şişecektir.

Kolay gelsin...

Merhaba sayın senuyurken,

dosya bende sorunsuz çalışıyor. Yine de eski mesajdaki dosyayı bir kere daha bendeki ile değiştirdim. S3 sayfası otomatik değildir. Kopyalama yolu ile yapılmıştır. Makro ile yapılabilir ama benim makro bilgim çok zayıf... Formüllerle yapılabilir ama dosya çok şişecektir.

Kolay gelsin...

Sayın sakman az önce dosyayı tekrar indirdim çalıştı. Ekleme oluyor ellerinize sağlık. Sanırım sorun benım ofıs programında diye dusunuyorum. Çünkü dün format atmıstım makınaya..

Tekrar tesekkur ederim.

merhabalar çok güzel bir çalışma olmuş bendede buna benzer bir çalışma var fakat benim listelemek istediğim iki veriye göre olması gerekiyor...mesela sadece köyün adını girince o köydeki öğrenciler listeleniyor ama ben hem o köyde olan hemde 1 a sınıfında olanları listelemek istiyorum yani iki kategorim olması gerekiyor... bu mümkünmü acaba

merhaba sayın temat1100,

istediğiniz tabiki mümkün. Daha önce gönderdiğim örnek üzerinde mi , yoksa sizin göndereceğiniz örnek üzerinde mi değişiklik yapılsın..

kolay gelsin...

Geri